Colectă Caritas Iaşi pentru refugiaţii ucraineni: cum poate ajuta orice ieşean

luni, 28 martie 2022, 01:50
2 MIN
 Colectă Caritas Iaşi pentru refugiaţii ucraineni: cum poate ajuta orice ieşean

Caritas Iaşi desfăşoară o colectă continuă pentru ajutorarea refugiaţilor din Ucraina care au fugit de război şi au ajuns provizoriu pe teritoriul României, în regiunea judeţului Iaşi. 

În colaborare cu Episcopia Romano-Catolică din Iaşi, Centrul Diecezan Caritas a trecut de prima etapă în care a strâns orice fel de produse de la oricine putea dona şi solicită o serie de produse specifice, necesare refugiaţilor, care pot fi puse la dispoziţie de către toţi ieşenii. Acestea vor fi strânse în centrele organizate la nivelul parohiilor şi centrele decanale ale Diecezei de Iaşi.

Prin urmare, donaţiile au fost împărţite pe categorii, în funcţie de necesităţi, fiind solicitate următoarele: prosoape, lenjerii de pat noi şi pături / pilote noi, dar şi produse curăţenie sau de igienă personală şi îngrijire.

La aceste ultime două categorii intră donaţii precum pastă şi periuţă de dinţi, gel de duş, şampon, săpun lichid, deodorant, absorbante, şerveţele umede, prosoape hârtie, hârtie igienică, spirt, rivanol, comprese sterile, cât şi detergent şi balsam de rufe, detergent de vase şi de curăţat suprafeţe, lavete, bureţi şi saci menajeri.

Încă sunt prioritare produsele pentru copii: scutece, lapte praf, biberoane sau jucării funcţionale, iar în ceea ce priveşte un sprijin alimentar pentru refugiaţi, sunt căutate acele alimente neperisabile, care nu necesită o temperatură specială de păstrare, de la conserve, paste făinoase, sosuri, lapte UHT, dulciuri ambalate, cafea, ceai dulceaţă şi gemuri, dar şi apă, sucuri sau batoane energizante.

„De asemenea, dacă sunt persoane dornice de a găzdui, de a fi voluntari, traducători, de a asigura transportul refugiaţilor, sunt rugaţi să sune la numărul de telefon 0742622699, persoană de contacte este Radu Huzum. Suntem aproape de suferinţele poporului ucrainean şi vă încurajăm pe toţi să fim solidari şi să ne implicăm concret. Viaţa şi siguranţa fraţilor noştri ucraineni depinde de ajutorul fiecăruia dintre noi!”, au transmis reprezentanţii Caritas. 

Comentarii