Colectă pentru refugiaţii ucraineni organizată duminică în toate bisericile catolice din Iaşi

vineri, 11 martie 2022, 02:57
2 MIN
 Colectă pentru refugiaţii ucraineni organizată duminică în toate bisericile catolice din Iaşi

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a anunţat organizarea unei colecte impresionante, pe toată Dieceza de Iaşi, pentru a veni în sprijinul oamenilor care suferă în urma războiului din Ucraina. Aceştia au răspuns unui apel făcut de către Papa Francisc şi au anunţat toate parohiile de demararea acestei colecte printr-o scrisoare care a fost transmisă pe 4 martie.

Astfel, duminică, care este şi a doua duminică din Postul Mare, în toate parohiile şi capelele publice sau semi-publice din Dieceza de Iaşi va fi organizată această strângere de fonduri.

În mesajul transmis de către Preasfinţitul Iosif Păuleţ, episcop catolic de Iaşi, se specifică faptul că situaţia din Ucraina degenerează din ce în ce mai puternic, iar preocuparea de suferinţa oamenilor nevinovaţi „condamnaţi să suporte consecinţele unui război pe care nu l-au aşteptat şi nu l-au dorit” o au din ce în ce mai mulţi români.

„Centrul Diecezan Caritas Iaşi, în colaborare cu diferite parohii, congregaţii sau asociaţii caritative, a iniţiat mai multe proiecte concrete de ajutorare a refugiaţilor care ajung în ţara noastră din Ucraina. La propunerea preşedintelui Caritas România, în luna martie a anului curent se va organiza o colectă specială pentru Ucraina în toate diecezele şi eparhiile catolice din România. Dorim să răspundem şi noi acestui apel şi să ne arătăm generozitatea şi solidaritatea faţă de cei care suferă. Deoarece în Duminica a II-a din Postul Mare era organizată în fiecare an colecta pentru Caritas (în vederea susţinerii serviciului de îngrijire la domiciliu), aceasta se va transfera anul acesta pe 3 aprilie, în Duminica a V-a din Postul Mare”, a transmis PS Iosif Păuleţ în scrisoarea sa.

Comentarii