De Business

Punem punctul pe știi

Compania Hindawi, cu un important sediu în Iaşi, şi-a crescut serios afacerile de pe plan local

miercuri, 20 iulie 2022, 10:41
2 MIN
 Compania Hindawi, cu un important sediu în Iaşi, şi-a crescut serios afacerile de pe plan local

Compania Hindawi (Egipt), cu singurul centru din România deschis la Iaşi în anul 2019, şi-a majorat cifra de afaceri şi profitul net de peste patru ori în cei trei ani de când a intrat pe piaţa locală de IT.

Totodată, echipa din Iaşi a editorului comercial de jurnale academice cu acces gratuit este formată în prezent din 46 de oameni, de la 6 angajaţi în 2019. Anul trecut, afacerile Hindawi au urcat până la 14,1 milioane de lei la sediul din Iaşi (aproape 2,9 milioane de euro), iar profitul net ajunsese la 1 milion de lei (circa 200.000 de euro), potrivit datelor financiare disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor. După primul an de activitate pe piaţa din România, firma raporta o cifră de afaceri de 3,19 milioane de lei şi un profit net de 297.000 de lei. De altfel, creşterea a fost progresivă, în anul fiscal 2020 compania înregistrând afaceri de 13,2 milioane de lei şi un profit net de 974.000 de lei. Pe atunci avea un număr mediu de 39 de salariaţi în Iaşi.

Are sediul la Londra şi Cairo

Cu sediul central în Londra, iar altul în Cairo, Hindawi acoperă o gamă largă de discipline (literatură ştiinţifică, tehnică şi medicală). Angajaţii de la biroul din Iaşi dezvoltă soluţii software ce susţin procesul editorial al platformei online, care oferă gratuit acces la publicaţii şi articole ştiinţifice. Hindawi a decis să deschidă punctul de lucru în oraşul nostru după ce a dezvoltat împreună cu firma ieşeană de software Thinslices un nou sistem peer-review (n.r. – modalitate de evaluare a manuscriselor ştiinţifice în vederea publicării în revistele de specialitate).

Este sub umbrela John Wiley & Sons

Chiar dacă Hindawi a intrat la începutul anului trecut sub umbrela John Wiley & Sons, activitatea de la Iaşi nu a fost afectată. Wiley este un furnizor american global de soluţii tip conţinut pentru îmbunătăţirea rezultatelor în cercetare, educaţie şi practică profesională prin instrumente online (jurnale, cărţi, baze de date, lucrări de referinţă şi protocoale de laborator).

“Echipa globală a lui Wiley formată din 7.000 de colegi”

„Nu există planuri de modificare a sediilor birourilor Hindawi. (…) Această achiziţie permite echipei noastre să crească şi să se dezvolte alături de echipa globală a lui Wiley formată din 7.000 de colegi din mai mult de 22 de ţări şi creează o oportunitate şi mai mare de a oferi un impact asupra cercetării, deoarece ne concentrăm pe alimentarea tehnologiei care oferă ştiinţe care salvează vieţi, mai rapid şi mai eficient pentru lume", declarau anul trecut oficialii Hindawi pentru „Ziarul de Iaşi".

Cititi si: Compania Hindawi cu afaceri şi în Iaşi a intrat sub umbrela Wiley

 

Comentarii