Campania de Crăciun a Ziarului de Iaşi

Companii şi persoane fizice vor să-i ajute pe micuţii din Cioca Boca

vineri, 11 decembrie 2020, 02:50
3 MIN
 Companii şi persoane fizice vor să-i ajute pe micuţii din Cioca Boca

Lista cu ajutoarele lui Moş Crăciun se face tot mai mare, iar oamenii cu suflet cald au înţeles că este important ca, măcar de sărbători, să contribuie la bucuria unor copii pentru care Crăciunul a reprezentat o zi ca oricare alta în anii trecuţi. În sprijinul copiilor din Cioca Boca, la fel ca şi în campaniile din anii trecuţi, au venit reprezentanţii Companiei Antibiotice Iaşi, care astăzi împlineşte 65 de ani de existenţă, dar şi Compania Fides Express, doctorul Dan Timofte, ieşeanca Vera Tighici şi doi ieşeni care au dorit să îşi păstreze anonimatul.

 

Cei 83 de copii de la şcoala din Cioca Boca îl aşteaptă în acest an pe Moşul cel bun, care le va aduce ghetuţe din piele, obiecte de vestimentaţie, dar şi alte daruri dacă bugetul campaniei o va permite. La fel ca în fiecare an, în cadrul Campaniei de Crăciun a Ziarului de Iaşi, s-a alăturat şi Compania Antibiotice Iaşi, care a oferit suma de 2.500 de lei pentru darurile micuţilor. Compania împlineşte astăzi, 11 decembrie, 65 de ani de existenţă, perioadă în care s-a implicat activ în dezvoltarea Iaşului, dar şi în sprijinirea cazurilor sociale.

"Este normal şi firesc să punem umărul la dezvoltarea comunităţii din care facem parte. Considerăm că misiunea Antibiotice este aceea de a pune mereu ştiinţa şi sufletul în slujba celor care au nevoie de sprijinul nostru prin proiecte de responsabilitate socială. De ani buni contribuim în acţiuni caritabile prin Fundaţia Antibiotice «Ştiinţă şi Suflet», iar implicarea în Campania de Crăciun organizată de Ziarul de Iaşi reprezintă doar o părticică din ceea ce realizăm pentru comunitate. Sperăm că gestul nostru să reprezinte un model pentru tânăra generaţie şi să ducă mai departe spiritul responsabilităţii sociale", a subliniat Ioan Nani, directorul general al Companiei Antibiotice.

De asemenea, Compania Fides Express donează pentru familiile nevoiaşe ale căror poveşti le veţi afla în ediţiile următoare pachete consistente cu alimente. Reprezentanţii companiei Fides Express au menţionat faptul că "În fiecare an ne sensibilizează poveştile copiilor din zone defavorizate, copii care nu sunt «vinovaţi» decât de faptul că s-au născut departe de oraş sau într-o familie fără posibilităţi financiare. De aceea, la fel ca şi în anii anteriori, ne dorim să venim în sprijinul acestor familii şi să le oferim un Crăciun ceva mai îmbelşugat. Sperăm că gestul nostru să le uşureze nevoile şi să le readucă speranţa în suflet".

Doctorul Timofte Dan, care sprijină în fiecare an demersurile umanitare ale Ziarului de Iaşi, a donat suma de 1.000 de lei. Medicul a dorit să sublinieze că este importantă implicarea în demersurile sociale şi sprijinirea familiilor sărace şi că îşi doreşte ca prin gestul său să aducă măcar un strop de bucurie şi speranţă copiilor din Cioca Boca. De asemenea, Vera Tighici a donat suma de 200 de lei, iar doi ieşeni care au dorit să îşi păstreze anonimatul au donat sumele de 1.000 de lei, respectiv 200 de lei.

Cum putem să ajutăm

Cei care doresc să sprijine această campanie, cu orice sumă de bani, fie ea mai mică sau mai mare, sunt aşteptaţi la sediul redacţiei, bd. Nicolae Iorga nr. 35 (vizavi de Gara Internaţională). Mai multe detalii, la telefon 0232/271 271.

La acelaşi număr, firmele pot obţine detalii despre eventualele contracte de sponsorizare, care sunt necesare în aceste situaţii şi care pot fi transmise, la cerere, şi prin fax sau email. Totodată, ieşenii pot dona la sediul redacţiei obiecte de îmbrăcăminte, obiecte casnice sau pachete cu alimente neperisabile pentru familiile ale căror poveste le veţi afla în ediţiile următoare.

Şcoala coordonatoare, de la comună, a unităţii de învăţământ cu clase I-IV şi grădiniţă de la Cioca Boca, a pus la dispoziţia şcolii din acest sat, pentru donaţiile destinate micuţilor din Cioca Boca, un cont bancar creat special. Titularul este "Şcoala Profesională Nicolae Bălăuţă Şcheia", iar numărul contului este: RO45BRDE240SV43856642400, deschis la BRD Iaşi.

Comentarii