Comportament jenant al presei străine, la Bucha: au urinat pe blindate, în fața altor oameni

marți, 05 aprilie 2022, 14:36
2 MIN
 Comportament jenant al presei străine, la Bucha: au urinat pe blindate, în fața altor oameni

Comportament jenant al presei străine, la Bucha, relatat de Bryce Wilson, un fotojurnalist australian. El a scris, pe Twitter, că ziariștii străini care au vizitat orașul distrus de armata rusă au urinat în public și s-au împins unii pe alții ca să fotografieze cadavrele abandonate pe străzi. Relatarea lui Wilson, seacă, fără aprecieri personale, avea aproape 2.000 de like-uri, potrivit defapt.ro.

Totuși, unii comentatori au arătat că în Bucha nu mai erau toalete utilizabile.

 „Azi a avut loc un eveniment mediatic la Bucha. Au participat mulți reprezentanți ai presei străine. Unii dintre ei au urinat pe vehicule blindate distruse, în fața altor persoane. Se împingeau unii pe alții pentru a obține imagini cu victime ale torturii/ cadavre etc.

Zelenski a sosit la eveniment cu o escortă militară serioasă. Reprezentanții presei au ignorat constant instrucțiunile de a-i oferi spațiu (pentru securitate) și au tot încercat să se apropie din ce în ce mai mult de el, în ciuda instrucțiunilor repetate din partea echipei sale de securitate”, a scris Wilson.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mers luni în orașul Bucha, acolo unde cadavrele a sute de civili au fost găsite împrăștiate pe străzi, după ce armata rusă s-a retras. A fost pentru prima oară de la începutul războiului când președintele ucrainean a ieșit din Kiev.

Președintele ucrainean a purtat o vestă antiglonț și a fost însoțit de personal militar. Vizibil marcat de ceea ce a văzut, el a vorbit cu localnicii și a inspectat drumul pe care o coloană rusă a fost prinsă în ambuscadă.

„În fiecare zi, pe măsură ce luptătorii noștri intră și recuceresc teritoriul, o să vedeți ce s-a întâmplat”, le-a spus a liderul ucrainean reporterilor care l-au însoțit în orașul devastat de lupte. „Vrem cu adevărat ca voi să arătați lumii ce s-a întâmplat aici, ce au făcut forțele ruse, ce a făcut Federația Rusă în Ucraina pașnică”, a declarat președintele reporterilor.

 

Comentarii