Concert aniversar: Colegiul de Artă împlineşte 70 de ani

sâmbătă, 07 decembrie 2019, 14:55
1 MIN
 Concert aniversar: Colegiul de Artă împlineşte 70 de ani

Colegiul de Artă „Octav Băncilă“ va sărbători săptămâna viitoare 70 de ani de existenţă, cu această ocazie, joi, elevii şi profesorii instituţiei de învăţământ urmând să susţină un concert aniversar. 

În cadrul manifestării va fi susţinut şi un Laudatio, fiind prezentate reuşitele colegiului în cei 70 de ani de existenţă. „Înfiinţată la 1 noiembrie 1949, Şcoala Medie Tehnică de Muzică din Iaşi şi-a deshis porţile la 20 noiembrie 1949 în localul din fosta str. Mohănescu. Din anul 2002, a devenit Colegiul Naţional de Artă «Octav Băncilă», în cadrul căruia funcţionează 5 secţii artistice: muzică, arte plastice, coregrafie, teatru şi arhitectură. Astăzi, este cea mai importantă instituţie de învăţământ artistic preuniversitar din ţară.

De aceea, aniversarea a şapte decenii de existenţă e un prilej de profundă bucurie, marcată prin organizarea unor momente artistice reprezentative pentru ethosul şcolii“, au menţionat reprezentanţii şcolii. Evenimentul va reuni elevii şi profesorii tuturor secţiilor artistice din cadrul colegiului ieşean, iar pe scenă vor evolua orchestra colegiului, formată din elevi de gimnaziu şi liceu, ansamblul coral, de asemenea, format din elevi de gimnaziu şi liceu, dar şi ansamblul de coregrafie. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii