Concert dublu aniversar organizat de Universitatea de Arte: 30 de ani şi 50 de ani

marți, 12 decembrie 2023, 20:39
1 MIN
 Concert dublu aniversar organizat de Universitatea de Arte: 30 de ani şi 50 de ani

Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi a organizat sâmbătă un recital aniversar cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înfiinţarea Ansamblului de percuţie „Alternances” al Facultăţii de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice şi a 50 de ani de activitate a Studioului muzical-coral „Lia-Ciocîrlia” din cadrul Centrului Republican pentru Copii şi Tineret (ARTICO) din Republica Moldova. 

Evenimentul a avut loc în Sala „Eduard Caudella” a Casei Balş.

Cu acest prilej, Ansamblul de percuţie „Alternances” şi studioul coral-muzical „Lia-Ciocîrlia” au susţinut două concerte. Programul concertului a cuprins colinde tradiţionale româneşti, printre care şi lucrări ale compozitorului ieşean Vasile Spătărelu, Raluca Andrei şi ale interpretului francez Adolphe Adam.

Repertoriul ansamblului de percuţie, format din studenţi, a cuprins lucrări de o mare diversitate stilistică. De asemenea, multe dintre prelucrările incluse au fost realizate de către prof. univ. dr. Aurelia Simion.

Studioul muzical-coral „Lia-Ciocirlia” a fost înfiinţat în anul 1973. A primit titlul onorific „Colectiv artistic model” şi Premiul republican al tineretului. De asemenea, a fost laureat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale.

Ansamblul de percuţie „Alternances” a fost fondat în anul 1993. A colaborat cu Orchestrele de Cameră ale Academiei de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău şi a participat la concursuri internaţionale, printre care Festivalul Internaţional „George Enescu”.

Comentarii