Concurs de degustare de apă, azi, de Ziua Mondială a Mediului

miercuri, 05 iunie 2019, 01:56
2 MIN
 Concurs de degustare de apă, azi, de Ziua Mondială a Mediului

Ziua Mondială a Mediului va fi sărbătorită astăzi de către Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi“ şi ApaVital Iaşi în cadrul Concursului de degustare de apă, competiţie aflată la cea de-a VI-a ediţie.

Manifestarea va începe astăzi de la ora 10.00, la sediul ApaVital din Iaşi de pe strada Mihai Costăchescu 6. Activitatea va debuta cu vizionarea unor filme despre Staţia de tratare „Chiriţa“ şi Staţia de epurare „Dancu“.

În cea de a doua partea se va desfăşura concursul de desemnare a „Experţilor (Hidro)Somelieri“. Cele două echipe înscrise în concurs sunt formate din elevii clase­lor de la profilul „Resurse naturale şi protecţia mediului“ de la Colegiul Tehnic „Gh. Asachi“ Iaşi şi Liceul Tehno­logic „Petru Poni“ Iaşi. Elevii vor trebui să a analizeze cinci probe de apă, cele două echipe urmând să realizeze o evaluare organoleptică, iar rezultatele vor fi notate de către elevi pe fişele de observaţie. Participanţii vor fi premiaţi de către ApaVital Iaşi cu obiecte promoţionale.

Cu aceeaşi ocazie va fi prezentat, în premieră, rezultatul proiectului Biblioteca arborilor. Astfel, în urma acestui proiect, a fost realizată broşura „Parcuri dendrologice – Parcul dendrologic ApaVital Iaşi“, care cuprinde, pe lângă istoricul parcului şi imagini din timpul implementării proiectului, şi legende ale arborilor şi arbuştilor care se regăsesc în acest parc. În cadrul acestui proiect, cadrele didactice şi elevii de la Liceul Tehnologic „Petru Poni“ din Iaşi au fost implicaţi în activităţile desfăşurate timp de patru ani.

Ziua Mondială a Mediului a fost instituită de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite în anul 1972 pentru a celebra Conferinţa „Ecologia Umană“ de la Stock­holm. Tema anului 2019 este Poluarea aerului: „Nu putem opri respiraţia, dar putem face ceva cu privire la calitatea aerului pe care îl respiram!“.

Comentarii