Concursul Micii bucătari, la Liceul Tehnologic Economic de Turism, Iaşi

luni, 25 martie 2019, 14:00
2 MIN

Liceul Tehnologic Economic de Turism,Iaşia organizat,în cadrul Săptămânii meseriilor, o serie de activităţi specifice, finalizate printr-un concurs care şi-a propus valorificarea şi cultivarea unor aptitudini practice ale participanţilor, precum şi a creativităţii în domeniul culinar. Concursul judeţean ”Micii bucătari”, desfăşurat pe data de 23 martie, 2019, la liceul nostru, în incinta laboratoarelor de alimentaţie publică, din strada Săulescu, nr. 17, s-a adresat elevilor din învăţământul gimnazial, în special clasei a VIII-a, fiind invitate să participe toate şcolile judeţului Iaşi.        

În ziua derulării concursului, reprezentanţii celor 8 şcoli gimnaziale ale judeţului Iaşi înscrise au fost organizaţi  în cele două secţiuni ale concursului:  Secţiunea I:”Îndemânare în modelare” – probă care aconstat în modelarea aluatului dospit şi obţinerea unor produse de panificaţie ingenioase şi Secţiunea a II-a:”Sandwich-uri adolescentine”– probă ce a vizat realizarea şi decorarea sandwich-urilor.Durata de desfăşurare a probelor a fost de 90 de minute, interval în care concurenţii şi-au pus în valoare aptitudinile şi şi-au manifestat creativitatea în realizarea produselor cerute de fiecare dintre cele două secţiuni propuse de către organizatori.

Evaluarea candidaţilor s-a făcut pe secţiuni de către două comisii constituite din cadre didactice de specialitate, care activează în cadrul Liceului Tehnologic Economic de Turism, pe baza următoarelor criterii: respectarea regulilor de igienă şi protecţia muncii, îndemânarea în mânuirea ustensilelor şi modelarea aluatului, complexitatea produselor, originalitatea acestora,  aspectul general şi calitatea finisajelor. În urma deliberării membrilor comisiilor, în aceeaşi zi, s-au acordat premii celor mai buni dintre micii bucătari aliniaţi la start, pe comisii, niciunul dintre participanţi  însă, nerămânând nerecompensat pentru strădanie şi pentru dorinţa de competiţie. La festivitatea de premiere, ce a urmat concursului, toţi elevii au primit, fie premii, fie diplome de participare, fiind încurajaţi să mai participe şi cu alte ocazii la astfel de manifestări, având dincolo de criteriile tehnice de evaluare, un scop în primul rând formativ:  de cultivare a originalităţii şi a creativităţii, de socializare şi de conturare a spiritului de competiţie.

 

 

Comentarii