Conest a bifat al doilea mare contract cu ApaVital

luni, 07 august 2023, 01:50
2 MIN
 Conest a bifat al doilea mare contract cu ApaVital

În alianţă cu Construcţii Erbaşu, societatea ieşeană Conest SA şi-a adjudecat unul din contractele mari pe care ApaVital le încheie pentru extinderea reţelelor de apă şi de canalizare în judeţ, cu finanţare din bani europeni. 

Contractul care prevede construirea conductei de apă de la Timişeşti la Oţeleni a fost estimat la 180,77 milioane de lei. Lansată în septembrie trecut, licitaţia a atras două oferte. Asocierea Conest/ Construcţii Erbaşu şi-a adjudecat pachetul de lucrări pentru 173 de milioane de lei. Practic, cele două firme urmează să realizeze conducta de aducţiune a apei de la Săbăoani la Brăeşti prin Doljeşti şi Oţeleni (31,1 km), a staţiei de pompare şi gospodăriei de apă de la Oţeleni, precum şi înfiinţarea reţelelor de apă (8971 m) şi de canalizare (8695 m) în această localitate. Durata lucrărilor va fi de 25 de luni.

Contractul de lucrări 13 (CL13) este unul din cele 14 contracte de acest fel lansate în licitaţie de societatea furnizoare de apă în cadrul proiectului ApaVital finanţat prin POIM. Până acum au fost atribuite 17 contracte de lucrări pentru tot atâtea loturi (din peste 20). Alte şase loturi sunt în diferite faze de licitaţie, iar unul, în reevaluare, după ce instanţa a admis o contestaţie pentru un pachet de lucrări destinat zonei Hârlău-Cotnari.

Statistic, compania ieşeană Daroconstruct SRL a prins până acum cele mai multe contracte: cinci, dintre care trei în asociere cu alte firme. Câte trei contracte au prins ieşenii de la Casrep SRL şi tandemul prahovean Ness Proiect Europe SRL-Montin SA. Alianţa Teoval & Co – Alrosel Project, ambele din Tg. Frumos, Conest SA şi Tehnoterm SRL, din Iaşi, au câştigat câte două contracte. 

Comentarii