Consiliul Judeţean va avea sală polivalentă înaintea Primăriei Iaşi. E vorba de trei amplasamente

sâmbătă, 18 februarie 2023, 02:50
2 MIN
 Consiliul Judeţean va avea sală polivalentă înaintea Primăriei Iaşi. E vorba de trei amplasamente

Administraţia judeţului urmează să preia Sala Polivalentă, împreună cu Hotelul Sport şi cu Sala de gimnastică de pe Aleea Păcurari. Se creează astfel „un hub sportiv central judeţean de planificare şi de facilitare a accesului sportivilor la o reţea de discipline sportive în sală”, se arată într-un proiect de hotărâre de CJ. 

Consiliul Judeţean mai face un pas în procedura de preluare în administrare a actualei Săli Polivalente de pe strada Palat şi a Hotelului Sport din vecinătate.

Alături de Sala de atletism Grădinari şi de Sala de gimnastică de pe Aleea Păcurari, cele două imobile care fac obiectul unui proiect de hotărâre pe ordinea de zi a viitoarei şedinţe a CJ sunt administrate în prezent de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Iaşi.

Proiectul de hotărâre îndeplineşte o cerinţă a Ministerului Sportului, care a solicitat câteva documente înainte să formuleze la rândul lui un proiect de hotărâre de guvern privind trecerea imobilelor la CJ Iaşi. Printre acestea, un „referat privind justificarea temeinică a uzului şi interesului public judeţean pentru imobilele care vor face obiectul proiectului de act normativ”.

Preluarea imobilelor în proprietatea publică a judeţului şi administrarea CJ vizează „crearea unui hub sportiv central judeţean de planificare şi de facilitare a accesului sportivilor la o reţea de discipline sportive în sală (sporturi de contact, baschet, volei, handbal, badminton, tenis de câmp, tenis de masă, şah, sport electronic, dans, aerobic, culturism, scrimă etc.) şi nu numai”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Cât priveşte Sala de gimnastică din Păcurari, aceasta va fi utilizată ca sală de antrenament.

Sala Polivalentă are o suprafaţă construită de 3463 mp, iar terenul măsoară ceva mai mult de un hectar, Hotelul Sport, cu patru niveluri şi o suprafaţă desfăşurată de aproape o mie metri pătraţi, dispune de 52 de locuri de cazare, spaţii anexe şi salon, iar Sala de gimnastică presupune de fapt două săli, una la parter pentru gimnastică ritmică şi una la etaj, de dimensiuni reduse, menţionează raportul.

Sala de atletism Grădinari, respectiv terenul din jur sunt subiectul unui proces de revendicare imobiliară şi, pentru moment, nu intră în discuţie trecerea la CJ. 

Comentarii