Contabilă luată de la domiciliu şi dusă după gratii: nu a respectat condiţiile condamnării cu suspendare

marți, 25 februarie 2020, 02:50
2 MIN
 Contabilă luată de la domiciliu şi dusă după gratii: nu a respectat condiţiile condamnării cu suspendare

Femeia este acuzată că a falsificat documentele firmei în vederea câştigării unei licitaţii pentru o lucrare publică cu fonduri europene.

Judecătorii ieşeni au revocat suspendarea unei pedepse primite în 2016 de o contabilă. Lucreţia Ciobanu a fost condamnată la 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere într-un caz de deturnare de fonduri europene.

Pentru că nu şi-a respectat obligaţiile privind suspendarea condiţionată, femeia a rămas fără acest beneficiu, condamnarea sa urmând a fi executată în penitenciar. Decizia a fost luată de Tribunalul Iaşi, şi nu este definitivă. Ciobanu a fost condamnată într-un dosar al DNA, referitor la un contract realizat la Dagâţa.

Procurorii DNA au susţinut că, în ianuarie 2009, Consiliul Local al comunei Dagâţa a încheiat un contract cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APRDP), pentru a pune în practică proiectul „Alimentare cu apă în sistem centralizat în sat Dagâţa şi sat Mănăstirea, comuna Dagâţa, judeţul Iaşi, construire sistem de canalizare şi staţie de epurare a apelor uzate în satul Dagâţa“, ce avea o valoare de aproximativ 7,3 milioane de lei, echivalentul a 1,7 milioane de euro.

„Cu ocazia derulării acestui proiect, în vederea câştigării licitaţiei organizate de Consiliul Local al comunei Dăgâţa (autoritatea contractantă) pentru atribuirea contractului de lucrări, inculpata Ciobanu Lucreţia, în calitate de împuternicit al administratorului Teoval SRL, a depus un înscris fals, pretins emis de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Iaşi, din care rezultă, în mod incorect, că Teoval SRL nu avea datorii restante către bugetul de stat la data participării la licitaţie. Acest document a fost falsificat de Ciobanu Lucreţia, care l-a ataşat documentaţiei de participare la licitaţie după ce l-a autentificat la un notariat public“, au precizat anchetatorii.

Aceştia au mai menţionat că Lucreţia Ciobanu ar mai fi depus la dosar şi o declaraţie în fals.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii