Continuă verificarea teraselor și barurilor din Iași. S-au dat deja sute de amenzi

duminică, 05 iulie 2020, 13:09
2 MIN
 Continuă verificarea teraselor și barurilor din Iași. S-au dat deja sute de amenzi

În data de 3 iulie 2020, prefectul județului Iași a emis ordinul nr. 185 privind constituirea Grupei de Coordonare a activităților de evaluare a riscurilor și de stabilire a măsurilor concrete pentru diminuarea răspândirii noului coronavirus – COVID-19 la nivelul județului Iași. Astfel, la data de 4 iulie a.c., peste 280 de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti locali şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași au acţionat pe raza judeţului Iaşi pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară în zonele aglomerate.

Pe parcursul acţiunilor derulate au fost verificate, în special, unităţile comerciale cu specificul de activitate – terase/bar în aer liber.

În total, la nivelul județului Iași, au fost verificate 134 de societăți comerciale și au fost controlate 19 mijloace de transport.

În urma acțiunilor desfășurate au fost aplicate 205 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 87.000 de lei.

Dintre cele 205 sancțiuni contravenționale, 56 au fost aplicate conform Legii nr. 61/1991 pentru nerespectarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 126 au fost aplicate pentru constatarea unor nereguli pe linie rutieră.

Au fost aplicate sancțiuni contravenționale și pentru alte situații descoperite în urma controalelor, după cum urmează:

– 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală;

– 2 sancțiuni pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.

Spre exemplu, un bărbat din comuna Strunga a fost sancţionat contravențional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece a fost depistat în incinta magazinului pe care îl administrează, fără a purta mască de protecţie.

Acțiunile pentru protejarea sănătății cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Mulțumim operatorilor economici din industria HORECA și angajaților acestora care au respectat normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus, dar și tuturor cetățenilor responsabili care au înțeles importanța măsurilor de protecție sanitară.

Comentarii