Contractul cu firma de salubritate anulat: urşii tomberonezi rezolvă problema gunoaielor!

vineri, 08 octombrie 2021, 15:13
2 MIN
 Contractul cu firma de salubritate anulat: urşii tomberonezi rezolvă problema gunoaielor!

* Viruşii (şi politicienii) vin şi trec, la fel ca apa, dar există elemente care rămân, la fel ca pietrele; urşii, de exemplu, fraţi cu românii încă din cele mai vechi timpuri. În zilele noastre, ei sunt şi mai apropiaţi de români, fiind văzuţi chiar prin oraşe, dând târcoale tomberoanelor şi fiind apoi intens mediatizaţi. Avem informaţii despre alte întâlniri cu alţi urşi, mai puţin mediatizaţi:

* Zeci de bărbaţi, colegi de serviciu la o firmă de IT (IT vine de la "Instalaţii Termice", ei fiind meşteri instalatori), s-au întâlnit cu un urs fioros exact în seara zilei de salariu şi au fost urmăriţi de fiară până când s-au refugiat pe o creangă dintr-un copac, unde au stat aproape opt ore. Din câte au declarat ei nevestelor lor, jivina cea crudă le-a mâncat portofelele în care ţineau leafa, fiind din piele. Tot ei au mai spus soţiilor că, în ciuda protestelor, respectivul urs i-a obligat să bea bere, vin şi tărie.

* Se pare că şi alţi cetăţeni din aceeaşi localitate s-au întâlnit cu acelaşi urs, despre care se poate trage concluzia că poate fi prezent, simultan, în mai multe locuri. Pe un cetăţean care taie lemne cu ziua (şi cu drujba) pe la case ursul l-a obligat să-şi vândă scula şi să ia ţuică de contravaloarea ei, iar un domn plecat la târg să cumpere purcel s-a întors acasă fără animal şi fără portofel, dar cu hainele în dezordine şi, pe guler, cu urme de sânge (a spus el), care păreau de ruj.

* Sătenii din Consumatori s-au plâns că şi ei sunt terorizaţi de un asemenea urs, care nu e doar tomberonez, ci şi dependent de anumite produse; ei se jură că în fiecare zi acesta vine când femeile sunt plecate de acasă, se bagă în beciuri şi le face pagubă: dacă într-un beci nu găseşte vin sau rachiu, se mulţumeşte şi cu vişinată. Din câte se pare, ursul cu pricina se teme, totuşi, de nevestele sătenilor: de fiecare dată când ele au rămas acasă ursul n-a mai apărut; coincidenţă sau nu, în aceleaşi zile soţii lor au fost nervoşi şi au ieşit până afară, la bufet, să se calmeze.

* Auzind că urşii înfometaţi ies noaptea din pădure şi golesc tomberoanele de gunoi ale localnicilor, primarul din Datornici a reziliat contractul cu firma de salubritate, pe motiv că urşii rezolvă mult mai ieftin problema gunoaielor menajere. El este convins că, după ce vine iarna şi se răceşte mai tare, urşii vor deveni atât de flămânzi, încât vor consuma şi deşeurile reciclabile. Şi omologul său, edilul din Acarieni, a profitat de zvonurile despre un urs scăpat de sub control pentru a schimba din nou bordurile, pe care animalul le-ar fi muşcat şi zgâriat cu ghearele, făcându-le de nefolosit.

Comentarii