Controversatul Vlad Baba renunţă la şefia Şcolii de Arte

Directorul a demisionat, invocând proiectele sale din lumea actoriei.

marți, 20 septembrie 2022, 11:52
2 MIN
 Controversatul Vlad Baba renunţă la şefia Şcolii de Arte

La doar câteva zile după ce aproape 400 de cursanţi au intrat în clasele Şcolii Populare de Arte „Titel Popovici”, directorul şcolii a demisionat. Vlad Baba a invocat motive personale pentru renunţarea la funcţie, respectiv proiectele sale private din domeniul spectacolelor. El va rămâne în continuare la şcoală, asigurând interimatul pe perioada preavizului până la sfârşitul lunii octombrie.

A fost al doilea an când intrarea la Şcoala de Arte s-a făcut în urma unui test de aptitudini, la care iniţial s-au înscris 450 de candidaţi. Între timp, 11 săli de clasă au fost renovate în cele două etaje pe care instituţia le ocupă într-un cămin al Liceului Tehnologic de Electronică şi Telecomunicaţii „Gheorghe Mârzescu”. Problema care va rămâne de rezolvat pentru succesorul lui Vlad Baba va fi asigurarea sediului, locaţia actuală fiind pusă sub semnul întrebării de lipsa unor avize pe care liceul gazdă trebuia să le obţină de la Ministerul Educaţiei.

La începutul lunii august, Vlad Baba a semnalat Consiliului Judeţean că şcoala este în impas, mai ales din cauza lipsei de personal administrativ. Drept urmare, plenul CJ a desemnat o comisie formată din patru consilieri care să analizeze situaţia.

Numit în funcţie în noiembrie 2020 de preşedintele CJ şi titularizat anul trecut, Vlad Baba s-a confruntat cu mai multe acuze din partea personalului din şcoală, nereuşind să rezolve probleme vechi precum contractul multianual încheiat cu firma contabilei şcolii. Mai mult, detaşarea la conducerea Şcolii de Arte i-a adus şi un dosar penal, în care preşedintele CJ şi şeful serviciului Resurse Umane din administraţia judeţului sunt acuzaţi de abuz în serviciu, iar Vlad Baba, de complicitate la abuz în serviciu şi instigare la infracţiunile de fals şi uz de fals.

Cititi si: Dosarul Alexe-Baba: unde s-a călcat pe bec? Legătura cu chelneriţa de la Ape

 

Comentarii