Copii din Dieceza de Iaşi, sărbătoriţi de ziua lor la Şcheia

marți, 31 mai 2022, 18:57
2 MIN
 Copii din Dieceza de Iaşi, sărbătoriţi de ziua lor la Şcheia

Episcopia Romano-Catolică din Iaşi a pregătit un eveniment inedit anul acesta, pentru a marca Ziua Copiilor. Cu tema întâlnirii „Aleargă la Isus!”, aceştia vor organiza în comuna Şcheia o „Sărbătoare a copiilor”, la care îşi propun să adune cât mai mulţi copii din parohiile diecezei pentru a fi împreună.

„«Sărbătoarea Copiilor» are menirea de a le oferi participanţilor o zi de bucurie în centrul căreia să fie întâlnirea cu Isus, prietenul lor cel mai bun. Copii din multe parohii ale diecezei vor fi împreună, se vor ruga, se vor juca, vor cânta, vor dansa împărtăşind astfel bucuria de a fi copii ai lui Dumnezeu şi prieteni ai lui Isus. Tema se inspiră din cea încredinţată de Papa Francisc tinerilor din lumea întreagă: «Ridicându-se, Maria s-a dus în grabă» (Lc 1,39). Asemenea Fecioarei Maria, copiii sunt îndemnaţi să se îndrepte mereu spre cei de vârsta lor pentru a-l purta cu bucurie şi recunoştinţă pe Isus”, au precizat organizatorii.

Aceştia au mai precizat că, prin bucuria copiilor, adulţii pot trece mai uşor peste vremurile grele în care ne aflăm în această perioadă. La evenimentul de la Şcheia va participa şi episcopul catolic de Iaşi, Preasfinţitul Iosif Păuleţ, care va săvârşi slujba Sfintei Liturghii, iar în ceea ce priveşte organizarea, la fiecare grup de zece copii va fi măcar un adult care să îi însoţească. Toţi copiii prezenţi vor avea declaraţii semnate de părinţi prin care îşi dau acordul ca ei să fie prezenţi la sărbătoare. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii