Copil cu fractură deschisă după un accident de maşină

marți, 23 octombrie 2018, 01:49
1 MIN
 Copil cu fractură deschisă după un accident de maşină

Zilele trecute, un băiat de aproximativ cinci ani a ajuns la spital cu fractură deschisă la nivelul gambei după ce a fost acroşat de o maşină care nu l-a putut evita la timp.

Băiatul a fost transferat de la Bârlad la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi, unde a intrat direct în sala de operaţie pentru a fi stabilizat.

„Băiatul avea fractură deschisă de gambă, ambele oase erau rupte, cu mai multe fragmente şi sângerare locală. A ajuns la noi însoţit de mamă, s-a in­trat direct în blocul operator şi a rămas internat în Clinica de Ortopedie. Sperăm ca evo­luţia să fie bună, să se recupereze cât mai repede, a necesitat imobilizare ghipsată şi va mai avea nevoie de o serie de evaluări. Unele fracturi nu necesită reducere sub anestezie sau intervenţie chirurgicală, însă în acest caz a fost nevoie imediată“, a precizat şef. lucr. dr. Tamara Solange Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii.

Medicii explică şi faptul că în cazul fracturilor deschise există un mare risc de a dezvolta infecţii, fiind nevoie să se intervină cât mai repede, nu doar cu tratament de specialitate ortopedică, ci şi cu tratament cu antibiotice. În urma accidentului, băiatul nu a mai suferit şi alte traume, cum ar fi traumatisme craniene sau toraco-abdominale.

Comentarii