Copil de 12 ani în comă după ce s-a spânzurat din greşeală în timp ce se juca

vineri, 30 martie 2018, 01:49
2 MIN
 Copil de 12 ani în comă după ce s-a spânzurat din greşeală în timp ce se juca

Medicii de la Spitalul „Sf. Maria“ nu ştiu dacă micuţul, în cazul în care îşi va reveni, va rămâne sau nu cu sechele.

Un băiat de 12 ani este internat în stare foarte gravă la Spitalul de Copii „Sf. Maria“ din Iaşi după ce s-a strangulat singur, din greşeală, în timp ce se juca cu o funie. Nefericitul incident a avut loc în cursul serii de miercuri spre joi, în curtea unei case din Bălţaţi, copilul ajungând în Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) în jurul orei 22.50.

Din ce ştiau medicii, copilul alerga prin curte când s-a agăţat cu gâtul într-o buclă a frânghiei, stând strangulat mai multe minute.

„Copilul a ajuns la noi în stare foarte gravă, în comă de gradul IV, fiind asistat ventilator, era instabil hemodinamic şi respirator, cu o marcă traumatică, sugestivă pentru accidentul produs. A fost efectuat consultul neurochirurgical, a fost investigat imagistic, s-a făcut şi computer tomograf. A primit tratamentul de primă intenţie şi a fost internat în Secţia de Terapie Acută, în vederea continuării tratamentului. Starea este gravă, nu ştim exact cât timp a stat în starea de hipoxie“, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii şi purtător de cuvânt al unităţii medicale.

Medicii mai spun că prognosticul este extrem de rezervat, fiind vorba despre o asfixiere mecanică prin strangulare, fără să fie cunoscut exact cât timp creierul acestuia a rămas fără oxigen. Hipoxia apare atunci când nu există suficient oxigen la creier, acesta având nevoie de o aprovizionare constantă cu oxigen pentru a funcţiona.

Aceasta poate cauza leziuni severe ale creierului, sau chiar deces, unele celule ale creierului începând să moară în mai puţin de cinci minute după ce dispare alimentarea cu oxigen, acestea fiind foarte sensibile la lipsa de oxigen.

Comentarii