Copil de 3 ani adus cu meningită la Spitalul de Infecţioase din Iaşi

vineri, 31 mai 2019, 01:50
1 MIN
 Copil de 3 ani adus cu meningită la Spitalul de Infecţioase din Iaşi

Diagnosticul a fost pus cu întârziere: mama copilului s-a lăsat greu convinsă să i se facă copilului puncţie lombară, singura modalitate prin care se poate face procedura medicală.

Un nou caz de meningită meningococică a ajuns în atenţia medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva“ din Iaşi. Un copil în vârstă de trei ani, din Vaslui, a fost transferat la Iaşi în noaptea de miercuri spre joi, cu suspiciuni de meningită. Acesta a fost adus de părinţi la spitalul vasluian în cursul zilei de miercuri, cu febră, conform presei locale. În cele din urmă, pentru că starea copilului s-a agravat, medicii au decis transferul în Iaşi. Medicii ieşeni au stabilit că cel mic are într-adevăr meningită, şi au început tratamentul.

Conform acestora, starea copilului este deocamdată stabilă. „Pacientul a fost adus la spitalul nostru în cursul nopţii cu suspiciune de meningită. Pentru că boala se diagnostichează prin puncţie lombară, o procedură nu tocmai uşoară, am întâr­ziat puţin începerea tratamentului până am reuşit să o convingem pe mamă că e necesară procedura. Acum, pacientul este sub tratament, iar evoluţia sa este bună“, a precizat dr. Carmen Dorobăt, managerul Spitalului de Boli Infecţioase. Copilul va rămâne internat pentru supraveghere. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii