Corina Creţu: Există fonduri pentru studiul de fezabilitate la autostrada Iaşi -Târgu Mureş

luni, 29 octombrie 2018, 19:05
1 MIN
 Corina Creţu: Există fonduri pentru studiul de fezabilitate la autostrada Iaşi -Târgu Mureş

Completarea reţelei internaţionale de transport a României, inclusiv tronsonul Sibiu-Piteşti, este "o prioritate" pentru Comisia Europeană, a mai declarat, ieri, Corina Creţu.

"Pentru Comisia Europeană este o prioritate completarea reţelei internaţionale de transport care cuprinde inclusiv legătura dintre Republica Moldova şi Vestul european. Şi Sibiu-Piteşti la fel, care este veriga lipsă dintre Rotterdam şi Constanţa, este într-adevăr o prioritate şi aici aşteptăm să vedem. Nu poate fi depus proiectul la Comisie pentru că nu există acordul de mediu", a explicat comisarul pentru Politică regională.

Ea a spus că există fonduri pentru studiul de fezabilitate în cazul autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi.

"În Master Planul de transport care a fost adoptat de Guvernul României, repet, de Guvernul României, Sibiu – Piteşti, Târgu Mureş – Iaşi. Centura Bucureştiului, Piteşti – Craiova, podul de la Brăila sunt considerate priorităţi. Din punctul meu de vedere, în momentul în care acestea sunt gata ca proiecte, noi suntem gata să le primim, indiferent dacă în Master Planul de transport sunt prevăzute", a punctat ea.

Comentarii