CORVETE: Irinuca lui Dragnea, cabinet de mediere la aceeaşi adresă cu firma omului Fincantieri

sâmbătă, 22 august 2020, 16:19
1 MIN
 CORVETE: Irinuca lui Dragnea, cabinet de mediere la aceeaşi adresă cu firma omului Fincantieri

Că Liviu Dragnea a avut un interes major în procedura de atribuire a contractului pentru construirea unor corvete pentru Ministerul Apărării s-a scris cu mai multe sau mai puţine argumente. Legătura lui Dragnea cu un competitor ar fi fost avocata sa. 

Acum a apărut un nou detaliu. În ianuarie 2019, Newsweek România scria că "interesul actual al şefului PSD nu mai este, ca până foarte recent, ca olandezii de la Damen să câştige potul de 1,6 miliarde de euro pentru construcţia corvetelor. Motivul este unul obiectiv: olandezii sunt sub investigaţie chiar în propria ţară pentru acuzaţii de mituire a unor oficiali din mai multe state pentru a le înlesni câştigarea unor contracte.

Aşa că Liviu Dragnea s-a reorientat şi, conform surselor noastre din MApN, noua favorită a şefului PSD ar fi compania italiană Fincantieri.

Legătura lui Dragnea cu italienii a fost unsă de către Flavia Teodosiu, avocata şefului PSD. Că Teodosiu îl reprezintă pe liderul PSD în instanţă nu mai este nici un secret, aceasta fiind prezentă inclusiv la Antena 3, în această calitate, pentru a comenta recentele extrageri de judecători care să facă parte din completele de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie."

În aprilie 2019, Newsweek România arăta şi că un om de afaceri italian, Riccardo Barsanti, cumpărase părţi sociale în firme de la fiul Flaviei Teodosiu. Barsanti îşi asuma şi rolul de reprezentant de facto al companiei Fincantieri, competitor în procedura pentru corvete.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

Comentarii