Costel Enache nu mai are cu cine să lucreze

joi, 07 octombrie 2021, 01:43
2 MIN
 Costel Enache nu mai are cu cine să lucreze

Potop de probleme de lot la Politehnica

Pauza competiţională generată de acţiunile echipelor naţionale de fotbal prinde perfect Politehnicii Iaşi. Echipa pregătită de Costel Enache are ceva timp la dispoziţie pentru a-şi întregi lotul, decimat de fel de fel de probleme. Acestea au atins cote alarmante la antrenamentul de ieri dimineaţă, programat la 24 de ore după prima şedinţă de pregătire a săptămânii, când antrenorul nu a putut conta pe nu mai puţin de nouă jucători. Reamintim, echipa a primit liber la finalul disputei cu Metaloglobus Bucureşti, din etapa a IX-a a Ligii a II-a de fotbal, care a avut loc sâmbăta trecută.

La capitolul “absenţe neforţate” au apărut Andei Istrate şi Ionuţ Pelivan. Primul a fost convocat la lotul naţional al României sub 20 de ani, reprezentativă la care Francisc Cristea nu a mai fost chemat, cum s-a întâmplat la prima acţiune a echipei conduse de Bogdan Lobonţ. Şi Pelivan a fost cooptat sub tricolor în această săptămână, tânărul adus în vară de la Farul Constanţa lucrând cu naţionala sub 18 ani.

Capitolul “absenţe neforţate” era foarte consistent şi, pe lângă mai vechiul indisponibil Ioan Pop, în recuperare după fractura suferită de mai mult timp la umăr, cuprindea alţi şase jucători: Ovidiu Mihalache, care a avut febră mare, Robert Asăvoaei şi Alexandru Aftanache, ambii cu stări generale proaste, Francisc Cristea, cu dureri de măsea, Brayhan Torres (microleziune musculară) şi Jean Deretti. Ultimul nu poate încă să încalţe gheata de joc după accidentarea suferită la Călăraşi, în runda a VIII-a a campionatului, deoarece are piciorul umflat. În aceste condiţii, cu nouă absenţe, Enache a putut să-şi deruleze antrenamentul de miercuri dimineaţă doar pentru că jucătorii cu probleme mai vechi, Marian Stoenac, Cristi Puşcaş şi Alexandru Stan, şi-au revenit.

Astăzi, la fel ca ieri, Poli va avea două antrenamente, iar mâine, de la ora 11:00, în Copou, divizionara secundă va disputa un meci amical cu Flacăra Erbiceni, formaţie care activează în Liga a IV-a ieşeană.

Următoarea partidă oficială a Politehnicii va avea loc joia viitoare, la Miercurea Ciuc, contra grupării locale Csikszereda. Confruntarea din etapa a X-a a Ligii a II-a de fotbal va începe la ora 17:30.

Comentarii