De Business

Punem punctul pe știi

Creştere alarmantă a capturilor de ţigări pe străzile Iaşului

joi, 06 septembrie 2018, 14:15
1 MIN
 Creştere alarmantă a capturilor de ţigări pe străzile Iaşului

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cantitatea de ţigări cu acciză de Republica Moldova sau Ucraina confiscate pe străzile Iaşului şi drumurile judeţene este cu peste 30% mai mare.

În primele şapte luni ale acestui an, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi (IPJ) au confiscat aproape 350.000 de ţigarete, adică 17.500 de pachete, în urma controalelor din trafic. Acestea au fost făcute pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii în domeniul traficului, prelucrării şi comerţului ilegal cu ţigarete şi tutun. Au fost constatate peste 90 de infracţiuni, fiind cercetate 96 de persoane.

„Poliţia Ieşeană organizează şi desfăşoară acţiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii săvârşite în domeniul traficului, prelucrării şi comerţului ilegal cu ţigarete şi a altor produse din tutun, în scopul diminuării impactului negativ asupra bugetului general consolidat al statului şi eliminării concurenţei neloiale. În urmaacţiunilor desfăşurate în primele 7 luni ale anului 2018, au fost constatate  91 de infracţiuni, toate prevăzute de Codul vamal”, au declarat reprezentanţii IPJ Iaşi.

De asemenea, au fost înregistrate de 91 de dosare penale, în care sunt cercetate 96 depersoane, pe lângă ţigări fiind confiscate şi un număr de 3 maşini.

Comentarii