Criza și exodul refugiaților ne pun la încercare. România, măsuri urgente pentru a preveni dezastrul economic (P)

miercuri, 02 martie 2022, 12:07
2 MIN
 Criza și exodul refugiaților ne pun la încercare. România, măsuri urgente pentru a preveni dezastrul economic (P)

Conflictul militar din Ucraina continuă să se agraveze, iar situația pare din ce în ce mai sumbră. În fața amenințărilor Federației Ruse, a bombelor care cad zilnic peste localitățile din Ucraina, trebuie să fim în continuare solidari cu vecinii noștri. România trebuie să se implice în efortul de a ajuta Ucraina, în a sprijini democrația și în a păstra sustenabilă economia întregului continent. România trebuie să-și consolideze statutul său din NATO, să fie parte a discuțiilor alianței despre securitatea europeană, mai ales în condițiile în care conflictul din Ucraina crește pe zi ce trece.

Ca membru al Grupului de Prietenie cu Ucraina din cadrul Parlamentului României, cred că este momentul să găsim cele mai bune soluții în sprijinul vecinilor noștri. Nu este de ajuns să condamnăm ceea ce se întâmplă în Ucaina, ci trebuie să și acționăm.  

Situația este cât se poate de clară. Conflictul militar din Ucraina și acțiunea Rusiei duc către o situație clară. România trebuie să arate că este parte a NATO, că își sprijină vecinii și că trebuie să ia măsuri cât mai urgente. Ucrainenii trebuie să se întoarcă cât mai repede la viața de dinainte de război, iar România trebuie să le întindă o mână cetățenilor acestei țări. 

Ca membru al Grupului de Prietenie cu Ucraina cer să luăm măsurile necesare pentru intensificarea eforturilor de sprijinire a refugiaților. Am văzut deja în spațiul public destule bâlbe ale oficialilor, în timp ce societatea civilă s-a mobilizat exemplar. Poate că este timpul ca politicul să învețe de la oamenii simpli, ca astfel de situații de criză să poată fi gestionate mult mai eficient. 

În fața unei crize economice care se prefigurează post război, trebuie să fim uniți, să căutăm să luăm măsuri coerente. Criza deja bate la ușă, iar efectele conflictului militar deja încep să se vadă. Factorii de decizie ar trebui să susțină luarea unor măsuri timpurii pentru a preveni efectele crizei, o decizie ce poate salva nu doar economia, ci și locurile de muncă ale atâtor persoane.

Marius-Eugen OSTAFICIUC, deputat

 

 

Comentarii