CSM Poli, cu ochii spre Banat

marți, 26 decembrie 2017, 20:50
3 MIN
 CSM Poli, cu ochii spre Banat

Conducătorii din Copou tânjeşc la fundaşii laterali ai ACS Poli Timişoara, Creţu şi Ţigănaşu.Tranzacţia cu CFR Cluj în privinţa lui Qaka a eşuat

CSM Politehnica Iaşi încearcă să profite de problemele financiare majore cu care se confruntă ACS Poli Timişoara. Măcinată de datorii uriaşe, gruparea bănăţeană a pierdut mai mulţi jucători importanţi în ultima perioadă şi a renunţat la alţi fotbalişti de bază. Sătul de necazurile materiale este şi Valentin Creţu, fundaşul dreapta în vârstă de 28 de ani adus în vară de la Gaz Metan Mediaş. Creţu, care a şi plecat de la ACS pe parcursul sezonului, şi-a depus memoriu pentru a deveni jucător liber de contract. Iar cum CSM caută asiduu un fundaş dreapta, în condiţiile în care la Tiago, care a dezamăgit, se va renunţa, iar Bosoi a avut multe accidentări în sezonul de toamnă, Iaşul şi-a exprimat intenţia de a-l aduce pe jucătorul bănăţean în Copou.

Şi celălalt fundaş lateral al Timişoarei, Alexandru Ţigănaşu, este dorit de CSM Poli. Cedat foarte uşor în vară de ieşeni, în schimbul a 4 000 de euro, Ţigănaşu a avut, precum Creţu, un sezon foarte bun sub comanda lui Ionuţ Popa la ACS Poli. Spre final însă, jucătorul de bandă stângă a suferit o accidentare serioasă, care l-a dus pe masa de operaţie. Ţigănaşu, care ar putea reveni pe teren în primăvară, este şi el nemulţumit de faptul că promisiunile grupării de pe Bega nu sunt puse în practică, astfel că ia în calcul posibilitatea de a reveni la Iaşi.

“Ţigă” ar fi al patrulea jucător pe care Iaşul l-ar recupera după curăţenia pripită din vară, când doar Andrei Cristea şi Cosmin Frăsinescu, dintre jucătorii de bază din sezonul trecut, au fost păstraţi iniţial în lot, Ovidiu Mihalache, Gabriel Bosoi şi Narcis Bădic fiind apoi rechemaţi, pe rând, la echipă.

Celelalte piste de achiziţii despre care s-a vorbit nu au avansat deloc. Tratativele cu Alexandru Zaharia stagnează deşi jucătorul şi-a reziliat contractul cu Juventus Bucureşti, iar Iaşul a refuzat oferta CFR Cluj de a-l ceda pe Kamer Qaka şi a-i primi, la schimb, pe jucătorii Laurenţiu Rus şi Yasin Hamed, plus 200 000 de euro. Ieşenii speră să-l vândă în străinătate pe internaţionalul albanez, despre care se vehiculează că ar fi monitorizat de mai multe echipe din Italia, Portugalia şi Suedia. Preşedintele Adrian Ambrosie a anunţat însă că, până acum, nimeni nu a transmis o ofertă oficială clubului. Singurele tatonări ceva mai concrete au fost cele cu Braga (Portugalia), care şi-ar fi exprimat intenţia, către impresarul jucătorului, de a oferi 500 000 de euro pentru mijlocaşul adus în vară din Norvegia. Reamintim, agentul lui Qaka va încasa 25% , din suma de transfer, clubului ieşean rămânându-i celelalte procente.

Nici cu Florin Purece (Hapoel Ra’anana) nu au apărut noutăţi, mijlocaşul trecut şi pe la Viitorul având promisiuni că va prinde un nou contract în străinătate. În ceea ce-l priveşte pe Taciuc (Ştiinţa Miroslava), acesta are şanse mari să se pregătească sub comanda antrenorului Flavius Stoican începând cu anul viitor. În cazul în care va confirma, el va rămâne în Copou, existând însă şi posibilitatea de a juca până în vară la Miroslava, sub formă de împrumut. 

 

 

 

Comentarii