De Business

Punem punctul pe știi

Cu cât crește prețul unei locuințe dacă dezvoltatorii instalează centrale de bloc

vineri, 14 ianuarie 2022, 12:42
1 MIN
 Cu cât crește prețul unei locuințe dacă dezvoltatorii instalează centrale de bloc

Ministerul Mediului vrea să interzică montarea de centrale de apartament în noile blocuri chiar de anul acesta. Dar, mulți dintre dezvoltatori s-au orientat de câțiva ani spre sisteme alternative de încălzire, precum centrale de bloc sau încălzire prin pardoseală. Dacă propunerea va fi aprobată în coaliție, noile construcții nu vor mai avea centrale individuale, iar costul instalării centralelor de bloc se va reflecta în prețul final al apartamentelor.

„În momentul în care instalezi o centrală de bloc, la o capacitate destul de mare, legea impune să ai fochist 24 de ore. De asemenea, dacă montez centrala pe bloc, la unul de 11 etaje, cel de la parter vrea să aibă apă caldă când dă drumul la apă, cel de la etajul 11 se frige. Pentru a evita astfel de situații, se pun tot felul de instalații care costă”, a declarat Antoanela Comșa, președintele dezvoltatorului Gran Via România și al Asociației Investitorilor Imobiliari din România (AREI).

Comșa spune că doar pe partea instalațiilor costurile cresc cu 15-20%, iar în prețul final al apartamentului, ponderea este de 5%.

Aflați amănunte de pe economica.net.

Comentarii