Cu o mâţă şi un câine ajutăm şcoala de mâine

marți, 13 martie 2018, 08:12
3 MIN

* Învăţământul şi sistemul sanitar par fraţi gemeni, chiar siamezi, ca doi pomi într-o tulpină (tulpină de virus, ar spune unii); nişte cercetători au arătat că un animal de companie, câine sau pisică, scade tensiunea cardiacilor şi le îmbunătăţeşte viaţa; alt studiu arată că în clasele în care se află un asemenea animal atenţia elevilor creşte, la fel ca notele lor. Şi unii de prin părţile noastre au aflat despre acest studiu şi chiar au încercat; iată rezultatele:

* Şcoala Generală "Tănase Scatiu": de când în fiecare clasă s-a adus câte un animal de companie, atenţia tuturor elevilor a crescut, absolut toţi fiind atenţi la ce face mâţa sau câinele respectiv, la cât de frumos se joacă pe jos cu creta şi penarele sau la cât de nostim roade fesul elevului ieşit să ude buretele şi să aducă o cretă nouă.

* Grupul Şcolar "Horia, Cloşca şi Crişan": împărţirea animalelor s-a făcut prin tragere la sorţi (câte două animale de fiecare clasă), motiv pentru care şi aici elevii sunt cât se poate de atenţi: unii, să vadă dacă dulăul alocat va captura sau nu pisica, iar alţii, care au pus pariuri, să vadă care dintre cei doi câini / motani câştigă lupta în ringul improvizat din catedra întoarsă cu fundul în sus.

* Şcoala Gimnazială "Gelu, Glad şi Menumorut": directorul, văr primar cu primarul din localitate, l-a ajutat pe acesta să rezolve problema maidanezilor. Toţi elevii sunt tare bucuroşi de faptul că aceste animale se află în şcoală, deoarece ei vor rămâne acasă până când se va rezolva problema focarului de rabie din instituţia de învăţământ.

* Şcoala Generală "Lăcustă Vodă": aducerea de animale în clase a dat rezultate, mai ales pozitive (dintre cele negative amintim pereţii udaţi de câini şi ghetele dispărute), dar unii şcolari mai puţin silitori, care vor să devină politicieni şi n-au nevoie de carte, au întrerupt procesul de învăţare aruncând şoareci şi şobolani în clasele cu pisici şi mâţe în clasele cu câini.

* Grupul Şcolar "Adam şi Eva": nu se mai ţin cursuri din prima zi de după aducerea animalelor, din cauza puricilor care au sărit de pe ele şi au invadat toate încăperile, sugând tot ce au prins. Domnii de la firma de dezinsecţie care au intrat cu vermorele în spate, îmbrăcaţi în costume de cosmonaut, au ieşit, urlând, după un minut, şi au declarat că, după ce micii vampirii le-au supt sângele, cântăresc mai puţin cu câte patru kilograme.

* Alte unităţi de învăţământ: experimentul a dat greş, din cauza animalelor aflate deja în şcoli (şoareci, şobolani şi gândaci – nu neapărat de la colţurile vii ale laboratoarelor de biologie), care au pus pe fugă mâţele şi câinii, precum şi mai mulţi inspectori veniţi să vadă cum merge implementarea noului program.

Comentarii