Cu VAR sau fără VAR ?

marți, 08 ianuarie 2019, 02:43
3 MIN
 Cu VAR sau fără VAR ?

 

În urma înfrângerii Realului pe teren propriu, toată lumea îl critică pe arbitrul întâlnirii pentru că nu a apelat la tehnologia video într-o fază controversată. Nici la meciul Getafe – Barcelona nu s-a folosit sistemul VAR

Real Madrid a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 0-3 (0-1) de Real Sociedad, în etapa a XVIII-a din LaLiga. Willian Jose a deschis scorul în minutul 3, din penalty, iar Ruben Pardo a majorat diferenţa în minutul 82.  Din minutul 61, gazdele au rămas în zece jucători, după eliminarea lui Lucas Vazqez pentru al doilea cartonaş galben.

Tot duminică, Barcelona a învins în deplasare, cu scorul de 2-1 (2-1), formaţia Getafe. Messi, în minutul 20, cu golul cu numărul 399 în LaLiga, şi Luis Suarez, în minutul 39, au dus scorul la 2-0, apoi Jaime Mata a redus din diferenţă, în minutul 43. În urma acestui rezultat şi după ce derbiul FC Sevilla – Atletico Madrid s-a încheiat 1-1, FC Barcelona şi-a extins avantajul în fruntea clasamentului, de la trei la cinci puncte. Catalanii au acumulat 40 de puncte, în timp ce Atletico Madrid, clasată pe locul II, are 35 de puncte, iar Sevilla, de pe locul 3, a "strâns" 33 de puncte. Rivala Real Madrid este pe locul V, cu 30 de puncte.

Duminică a fost zi importantă în LaLiga, în care asistenţa video a fost pusă la grea încercare. De fapt, nu a fost pusă, pentru că nu s-a apelat la înregistrarea video, în partidele jucate de Real Madrid şi FC Barcelona. Real Madrid a acuzat un penalty clar, la 0-1, în meciul pierdut cu Real Sociedad, acasă, cu 0-2, în timp ce Getafe a contestat anularea unui gol marcat la scorul de 0-0 cu FC Barcelona, pentru un fault în atac, în partida câştigată de catalani cu 2-1. în ambele situaţii, nu s-a apelat la VAR, iar Gerard Piqué de la FC Barcelona are propria lui părere despre VAR. "Când n-ai VAR, de ce n-ai VAR. Când îl ai, de ce îl ai. Eu am mai spus-o:  în ţara asta, ne place polemica şi de aceea există emisiuni care trăiesc din polemică. Este ceva cultural. Cred că VAR ajută arbitrul şi este important", a spus Pique.

Presa madrilenă a luat foc după ce Real Madrid a fost învinsă, acasă, de Real Sociedad, cu 0-2. În afara faptului că îl critică pe antrenorul Santiago Solari pentru jocul slab al formaţiei campioane a lumii, jurnaliştii principalelor publicaţii din Madrid se îndreaptă asupra arbitrajului, în special a celui asistat video, care nu a sancţionat un presupus fault în careu asupra lui Vinicius. "VAR şi Realul lui Solari sunt o ruină", a titrat Marca, imediat după meci. Dacă jocul gazdelor a fost destul de cenuşiu, înfrângerea ar fi putut fi evitată dacă o fază petrecută în minutul 65 ar fi fost studiată pe baza asistenţei video.Atunci, Vincius a avut o frumoasă acţiune personală, înainte de a fi culcat în careu de portarul oaspeţilor, Rulli. Scorul era 0-1, iar Real juca în inferioritate numerică din minutul 61, când a fost eliminat Lucas Vazquez. Arbitrul José Munuera Montero a lăsat jocul să continue, considerând că Rulli a atins mingea, iar ceea ce reproşează cu vehemenţă presa este că faza nu a fost revăzută cu ajutorul înregistrării video.

Atacantul Realului, Vinicius, şi portarul formaţiei Real Sociedad, Geronimo Rulli, şi-au susţinut fiecare punctul de vedere, pe reţelele de socializare, după faza în care arbitrul José Munuera nu a acordat penalti campioanei Europei, la meciul de duminică. Vinicius a postat o imagine, în care pare că este agăţat de Rulli, în careu. Goalkeeper-ul argentinian a pus şi el o fotografie, care ar dovedi că atinge mingea, înaintea piciorului jucătorului advers.  "De ce avem VAR dacă nu revedem faultul la Vinicius?", s-a întrebat Marca/

 

Comentarii