Cum faci o pâine bună: concurs al profesorilor pe ruta Iaşi-Franţa-Belgia

luni, 07 decembrie 2020, 02:50
1 MIN
 Cum faci o pâine bună: concurs al profesorilor pe ruta Iaşi-Franţa-Belgia

Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” este şcoală-partener în cadrul unui proiect european coordonat de o instituţie din Franţa. Derulat în colaborare cu World Skills Franţa şi World Skills Belgia, proiectul EgpiVET urmăreşte consolidarea capacităţii a 8 instituţii VET de a dezvolta competiţii de profesii ca mijloc de îmbunătăţire a calităţii formării profesionale iniţiale.

Mai exact, şcolile implicate vor forma echipe alcătuite din doi profesori de specialitate şi directorul unităţii, care vor participa la activităţi de schimb de experienţă şi cursuri de formare. Activităţile se vor desfăşura în Franţa şi Belgia. Joi a avut loc întâlnirea de lansare a proiectului, la care au participat reprezentanţii WorldSkills din România, Franţa şi Belgia, ai şcolilor partenere şi ai agenţilor economici implicaţi.

„Selectarea şcolii noastre ca unic partener pentru specializarea brutar ne onorează, întrucât vine ca o confirmare a eforturilor depuse de profesori, dar şi de tutorii de practică în direcţia profesionalizării elevilor. Este o ocazie deosebită pentru noi de a învăţa cum se organizează la un înalt nivel de calitate o competiţie de profesii, de la participanţi cu experienţă şi care s-au bucurat de succes la olimpiadele europene şi internaţionale de profesii. Întrucât ne dorim ca elevii noştri să fie, după absolvire, cât mai competitivi pe piaţa muncii, am încheiat cu agenţii economici locali parteneriate pentru derularea stagiilor de practică în condiţiile reale ale unui loc de muncă”, a menţionat directoarea Laura Maria Cârstea. Liceul a încheiat un parteneriat în acest sens cu Agropan SRL. 

 

 

Comentarii