Cum s-a ajuns de la o postare de Facebook la ordin de interdicţie între mamă şi fiu? Caz de la Iaşi ajuns în instanţă

vineri, 20 octombrie 2023, 01:50
2 MIN
 Cum s-a ajuns de la o postare de Facebook la ordin de interdicţie între mamă şi fiu? Caz de la Iaşi ajuns în instanţă

Drept mulţumire pentru faptul că mama sa a chemat poliţia pentru a-l salva, un păşcănean a ameninţat că o omoară. Femeia a cerut protecţia legii.

Săptămâna trecută, L.C. a văzut pe o reţea de socializare o postare în care fiul său, Ovidiu, ameninţa că se va spânzura. Disperată, femeia a sunat la poliţie, cerând ajutor. Poliţiştii s-au deplasat imediat la domiciliul fiului, după ei prezentându-se la faţa locului şi un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Intervenţia acestuia nu a mai fost necesară, întrucât Ovidiu C. era liniştit şi cooperant. S-a declarat de acord să fie transportat la spital pentru investigaţii.

Lucrurile nu s-au oprit însă aici. La scurt timp, fiul i-a trimis mamei sale un mesaj pe messenger: „Te omor. Vin în seara asta la Sodomeni”. Nu era prima oară când tânărul o ameninţa. Cum bărbatul avea antecedente psihiatrice, femeia s-a temut că îşi va şi pune în aplicare ameninţările, aşa că s-a adresat Judecătoriei Paşcani, cerând emiterea unui ordin de protecţie prin care fiului să i se interzică să se mai apropie de ea timp de un an. „Se constată un comportament violent preponderent verbal şi psihologic repetat al pârâtului faţă de reclamantă, manifestat prin cuvinte injurioase şi ameninţări cu suprimarea vieţii mamei, care pot deveni realitate în condiţiile stării de tulburare psihică în care se găseşte pârâtul, fapt care impune luarea unor măsuri de protecţie a victimei, având în vedere amploarea fenomenului violenţei domestice precum şi obligaţia autorităţilor statului de a oferi efectiv şi de îndată protecţie victimelor violenţei domestice, instanţa apreciind că emiterea unui ordin de protecţie în favoarea reclamantei se impune în cauza de faţă”, au precizat magistraţii. Ei au dispus totuşi emiterea ordinului de protecţie doar pe durata a şase luni. În acest interval, Ovidiu C. nu va avea dreptul să se mai apropie de mama sa ori de locul de muncă al acesteia la mai puţin de 100 de metri. De asemenea, el nu va mai avea nici dreptul de a se deplasa din Paşcani, unde locuieşte, în Sodomeni. 

Comentarii