Cum se poate ajunge la moarte de om din câteva palme date în noaptea de Revelion

vineri, 03 iunie 2022, 23:08
3 MIN
 Cum se poate ajunge la moarte de om din câteva palme date în noaptea de Revelion

Un tânăr de 20 de ani şi-ar putea petrece patru ani din viaţă după gratii din cauza câtorva palme trase la beţie. Magistraţii Tribunalului l-au găsit pe Mihai Sandu vinovat de loviri cauzatoare de moarte după un incident survenit în noaptea de Revelion.

Sandu şi T.C., viitoarea victimă erau prieteni ai unei familii care locuia în Păcurari. Sandu chiar stătea în casa acestora, în timp ce T.C. le făcea vizite frecvente. După ce şi-au petrecut împreună Crăciunul, au hotărât să se reîntâlnească şi de Revelion, tot în casa familiei H. Ca urmare, pe 31 decembrie, gazda şi T.C. au cumpărat 5 litri de vin, 4 litri de bere, o sticlă de şampanie şi mâncare, după care s-au întors pentru a face ultimele pregătiri. În jurul orei 17.00, li s-a alăturat şi Mihai Sandu, gazdele şi oaspeţii începând să bea împreună. În jurul orei 20.00, între Sandu şi T.C. a izbucnit o ceartă, cei doi înjurându-se reciproc. T.C. a ieşit, cu intenţia de a pleca acasă. S-a oprit în curte pentru a-şi aprinde o ţigară, continuând să înjure, referindu-se şi la „morţi”. Nici el treaz, Sandu s-a simţit jignit, mai ales că mama sa murise pe când era copil. A ieşit şi el în curte şi l-a lovit cu palma pe T.C. care a căzut, lovindu-se cu capul de zidul casei vecine, iar apoi de beton. Sandu i-a mai dat câteva palme şi s-a întors în casă. A ieşit din nou, împreună cu gazdele, cărându-l în casă pe T.C. şi aşezându-l pe pat. Apoi, tânărul a plecat, rămânând peste noapte la bunicii săi.

S-a întors la familia H. a doua zi dimineaţa. Constatând că T.C. nu se putea ridica din pat, nu-şi putea menţine echilibrul şi tremura necontrolat, tânărul a sunat la 112. T.C. a fost transportat la Spitalul „Sf. Spiridon”, iar de acolo la Spitalul de Neurochirurgie, unde a şi decedat, trei săptămâni mai târziu. Raportul de expertiză medico-legală a stabilit că decesul se datorase unui traumatism cranio-cerebral, complicat cu o pneumonie.

Magistraţii Tribunalului nu au putut reţine prea multe circumstanţe în favoarea lui Sandu. Ei au remarcat că acesta nu avusese intenţia de a ucide, că fusese provocat şi că a doua zi el fusese cel care a sunat la 112, dar atât. Decesul lui T.C. nu ar fi avut loc dacă Sandu nu-l urma în curte. Tânărul continuase să-şi lovească victima şi după ce aceasta căzuse la pământ şi nu se putea apăra. Îşi abandonase victima afară, în frig, deşi aceasta nu se putea deplasa, intervenind în ajutorul acesteia doar în urma solicitării gazdei. Deşi T.C. era plin de sânge, tânărul nu a sunat la 112 decât abia a doua zi. După ce a aflat de decesul lui T.C., Sandu nu manifestase niciun regret, afirmând că nu se simte vinovat. Judecătorii au luat totuşi în calcul vârsta agresorului, care ar permite reintegrarea socială, ca şi faptul că îşi recunoscuse fapta. Ca urmare, magistraţii au stabilit o pedeapsă de doar 4 ani de închisoare, sub minimul stabilit de Codul Penal. Sentinţa Tribunalului nu este încă definitivă, putând fi atacată cu apel.

Comentarii