Cum se poate obţine cel puţin un şase la examenul de bacalaureat

joi, 16 iunie 2022, 16:14
2 MIN
 Cum se poate obţine cel puţin un şase la examenul de bacalaureat

Suntem în ultima săptămână dinaintea examenului de bacalaureat. Elevii recapitulează sau fac strategii pentru a obţine media 6, minimă pentru a trecere examenul de bacalaureat. Silvia Muşătoiu, profesor de matematică, la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din Bucureşti a acceptat invitaţia Newsweek România şi a răspuns o întrebare „magică” pentru mulţi elevi: Există o „strategie” pentru a obţine media 6 pentru elevii care nu vin de la licee de top şi care îşi propun doar să ia acest examen ?

„Există şi elevi care îşi fac astfel de strategii: sunt trei probe scrise, elevul se pregăteşte bine la una dintre ele şi doar superficial la celelalte două, aşa încât să ia minimum 5 la acestea din urmă. Nu cred că este o strategie prea grozavă. Pregătirea superficială s-ar putea să conducă la eşec: fie nota la una dintre disciplinele la care nu s-a prea pregătit nu este peste 5, deci nu promovează, fie proba pentru care s-a pregătit îi oferă o surpriză (se mai întâmplă…) şi nota nu va fi suficient de mare pentru a atenua cele două note mai mici, iar media probelor nu iese 6, deci nu promovează.

Elevul ar trebui să se antreneze şi să înveţe pentru a acoperi cel puţin 60% din subiectul fiecărei probe cu răspunsuri corecte. La matematică, subiectul este generos, oferă astfel de itemi care permit elevilor să obţină nota 6 fără prea mare efort. (dacă au frecventat şcoala)”, a spus profesoara.

Calendar Bacalaureat 2022, sesiunea de vară

  • 20 iunie 2022: Limba şi literatura română — proba E.a) — proba scrisă
  • 21 iunie 2022: Proba obligatorie a profilului — proba E.c) — proba scrisă
  • 22 iunie 2022: Proba la alegere a profilului şi specializării — proba E.d) — proba scrisă
  • 23 iunie 2022: Limba şi literatura maternă — proba E.b) — proba scrisă
  • 27 iunie 2022: Afişarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
  • 28 – 30 iunie 2022: Rezolvarea contestaţiilor
  • 1 iulie 2022: Afişarea rezultatelor finale

SURSA: newsweek.ro

 

 

Comentarii