Cursă directă aeriană spre Istanbul, de săptămâna viitoare: tarife de la 60 de euro

vineri, 11 martie 2022, 02:58
2 MIN
 Cursă directă aeriană spre Istanbul, de săptămâna viitoare: tarife de la 60 de euro

Traficul pe Aeroportul Iaşi în ultima lună cu restricţii anti-Covid a fost la jumătate faţă de fluxul de pasageri din februarie 2020, ultima lună cu activitate normală la aerogara ieşeană înainte ca pandemia să ajungă şi aici.

Peste o săptămână, Iaşul va avea zboruri regulate spre Istanbul. Până acum, această destinaţie importantă era doar pentru zboruri charter. Avioanele companiei aeriene HiSky vor zbura de două ori pe săptămână, marţi şi sâmbătă, la Istanbul. Prima cursă este programată sâmbăta viitoare, 19 martie.

„Biletele pentru noua destinaţie sunt puse în vânzare în sistemul de rezervări online www.hisky.aero, iar tarifele pornesc de la 59.99€/segment de zbor”, anunţă Aeroportul Iaşi.

„Este o veste extraordinară, practic prin această rută suntem cu adevarat conectaţi cu întreaga lume. Oricine va dori să călătorească de pe Aeroportul Iaşi spre hub-ul din Istanbul va avea posibilitatea să ajungă în America de Nord, Asia ori Australia”, a declarat Romeo Vatră, directorul general provizoriu al Aeroportului Iaşi, mulţumind companiei HiSky pentru această oportunitate unică.

Programul de zbor afişat de aerogara ieşeană arată ca înainte de pandemie, cu zeci de zboruri atât la „plecări”, cât şi la „sosiri”. Unele curse precum cele spre Varşovia, Hamburg şi Memmingen sunt transferate de la Chişinău, după ce spaţiul aerian din ţara vecină a fost închis în urma războiului declanşat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

Luna trecută, traficul de pasageri a depăşit 40 de mii de pasageri, aproape jumătate din traficul înregistrat în februarie 2020 (85 de mii de călători), ultima lună cu trafic normal înainte de impunerea stării de urgenţă.

Comentarii