Curtea Supremă va decide în ce ţară îşi va termina anii de puşcărie o infractoare din Iaşi

miercuri, 03 august 2022, 01:50
2 MIN
 Curtea Supremă va decide în ce ţară îşi va termina anii de puşcărie o infractoare din Iaşi

„Disputată” de autorităţile româneşti şi de cele italiene, o ieşeancă îşi va executa până la urmă pedeapsa la Iaşi. Soţia şefului unei bande de infractori, femeia îşi executase deja trei sferturi din pedeapsă în Italia. Anul trecut, italienii au cerut extrădarea ei, pentru executarea unui rest de pedeapsă de un an şi 4 luni. Autorităţile româneşti au refuzat, femeia fiind deja cercetată penal şi în România. Până la urmă, italienii au renunţat, solicitând însă recunoaşterea condamnării, astfel încât femeia să-şi execute pedeapsa în România.

Alina Maria Ursache a fost condamnată în 2018 de Curtea de Apel din Torino la un total de 4 ani şi 4 luni de închisoare pentru asociere în scopul săvârşirii de infracţiuni, interceptarea ilegală a comunicărilor informatice, favorizarea şi exploatarea desfăşurării activităţii de prostituţie şi utilizarea ilegală a cărţilor de credit. Conform sentinţei, femeia făcuse parte dintr-un grup infracţional organizat care se ocupa în special cu clonarea cărţilor de credit. Ursache asigura legătura dintre membrii grupului şi şeful acestuia, aflat în închisoare, ocupându-se totodată de administrarea banilor furaţi. Tot ea controla activitatea de prostituţie a două fete minore, în Torino. Grupul infracţional participa şi la activităţi din sfera traficului de stupefiante, şantajului şi contrabandei, controlând şi activitatea a patru cluburi din Torino frecventate de români.

În urmă cu o lună, magistraţii Curţii de Apel au aprobat solicitarea autorităţilor italiene. Ei au constatat că infracţiunile pentru care Ursache fusese condamnată în Italia se regăsesc în forme similare şi în Codul Penal românesc, neexistând niciun motiv pentru care femeia nu şi-ar fi putut executa pedeapsa în ţară. Judecătorii au dispus emiterea unui mandat de executare a pedepsei pentru restul de 1 an, 3 luni şi 29 de zile rămase din condamnare. Decizia Curţii de Apel a fost constestată de Ursache, cazul intrând pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Comentarii