Dacă nici acum, atunci când? Poli întâlneşte o echipă stoarsă, care va juca al treilea meci în şase zile!

Duminică, de la ora 13:00, în Copou, Politehnica Iaşi – Sepsi Sfântu Gheorghe, în etapa a VII-a a Ligii I de fotbal

vineri, 25 august 2023, 01:50
3 MIN
 Dacă nici acum, atunci când? Poli întâlneşte o echipă stoarsă, care va juca al treilea meci în şase zile!

Poli Iaşi are un excelent prilej de a părăsi ruşinoasa poziţie, ultima, pe care o ocupă în clasamentul Ligii I de fotbal. Duminică, formaţia pregătită de Leo Grozavu se va confrunta acasă cu Sepsi Sfântu Gheorghe, o trupă stoarsă de energie în acest start de sezon. Echipa din Covasna va juca în Copou al 12-lea meci oficial din această vară toridă, primul fiind cel de pe 8 iulie, din Supercupa României, câştigat cu 1-0 în faţa constănţenilor de la Farul. 

UPDATE: Partida de duminică dintre Politehnica Iaşi şi Sepsi Sfântu Gheorghe, a fost amânată, ca urmare a unei decizii luate astăzi de Liga Profesionistă de Fotbal.

Cititi si: Meciul dintre Politehnica Iaşi – Sepsi a fost amânat!

TEXT INITIAL: Intensul program al grupării antrenate de un fost tehnician al Politehnicii, Liviu Ciobotariu, a atins un punct de maxim în această săptămână: Sepsi va bifa în Copou al treilea meci oficial în mai puţin de şase zile! Trupa din Sfântu Gheorghe a jucat luni seară în campionat cu Hermannstadt, iar aseară în Conference League cu Bodo/Glimt. Iar dacă mai amintim că prognozele meteo avansează ideea că duminică, la ora meciului, temperatura va fi de 35 de grade, e limpede că valoarea superioară a oaspeţilor, care nu vor face decât un antrenament înaintea duelului de la Iaşi, poate fi anulată de oboseala lor consistentă, Poli având şi avantajul terenului propriu.

Un alt element care poate fi de partea gazdelor este starea de nervozitate a covăsnenilor, care au fost refuzaţi în tentativele lor repetate de a amâna meciul din Copou. Inflamaţi pe această temă au fost atât Ciobotariu cât şi patronul Sepsi, Laszlo Dioszegi. Liniştitul tehnician a spus că neamânarea meciului „m-a deranjat şi m-a bruiat”, în timp ce Dioszegi a spus că „nu are nicio logică” faptul că partida nu a fost reprogramată. În plus, Sepsi nu găsise până miercuri seară nici cazare la Iaşi, unele surse spunând că oaspeţii vor sta la Paşcani sâmbătă noapte!

Nu în ultimul rând, în ecuaţia partidei poate cântări enorm şi dorinţa antrenorului ieşenilor, Leo Grozavu, de a demonstra adversarilor că au greşit când l-au dat afară, pe 1 octombrie 2021. Turbulenta despărţire a fost urmată de câteva declaraţii dure şi de o convenţie financiară aspră pentru Sepsi, care i-a dat dreptul tehnicianului să încaseze un salariu consistent într-o lungă perioadă în care a stat acasă.

Importantă este şi starea loturilor. Dacă la oaspeţi, foarte probabil, vor fi menajaţi mulţi titulari, la gazde ar urma să apară cea mai bună formulă. Asta pentru că Poli e ferită de suspendări şi accidentări serioase (doar Ciobanu avea o mică problemă musculară), iar majoritatea jucătorilor aduşi în ultima perioadă sunt aproape de nivelul optim de pregătire.

Trăgând linie, şansă consistentă pentru Politehnica de a-şi trece în cont primele puncte pe teren propriu din acest sezon.

După disputa cu Sepsi, Poli va pregăti partidele de săptămâna viitoare din Ardeal, cu SCM Zalău, din Cupa României, şi Universitatea Cluj-Napoca, din campionat. Disputa de la Cluj, din runda a VIII-a, va avea loc pe 3 septembrie, duminica viitoare, cu începere de la ora 13:30.

Formaţiile probabile

  • Poli: Ailenei – Martac, Samayoa, Katanec, Ştefanovici – Jatoba, Marchioni, Roman, Bordeianu – Luis Phelipe, Vojtus.
  • Sepsi: Niczuly – Oteliţă, Ciobotariu, Ninaj, Dumitrescu – Aganovic, Alimi, Kallaku – R. Varga, Rondon, Damaşcan.

Celelalte meciuri ale etapei a VII-a a Ligii I de fotbal se dispută după următorul program.

  • Vineri: Oţelul Galaţi – FC Voluntari (ora de start – 18:30), FCU Craiova – Rapid Bucureşti (21:30);
  • Sâmbătă: CFR Cluj – FC Botoşani (19:00), Dinamo Bucureşti – Petrolul Ploieşti (21:45);
  • Duminică: Farul Constanţa – Universitatea Craiova (21:30).
  • Luni: FC Hermannstadt – Universitatea Cluj (18:30), UTA – FCSB (21:30).

CLASAMENT

Comentarii