De azi, doar 10 şcoli din judeţ în scenariul galben

luni, 07 iunie 2021, 01:50
1 MIN
 De azi, doar 10 şcoli din judeţ în scenariul galben

Şcolile din judeţul Iaşi trec, începând cu ziua de astăzi, aproape integral în scenariul verde. Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar, există 95 de unităţi administrativ-teritoriale din judeţ care se află în scenariul verde, ceea ce presupune prezenţa tuturor elevilor la şcoală, respectând măsurile de protecţie sanitară, în timp ce 3 comune sunt în scenariul galben. 

Practic, doar elevii din Ciohorăni, Cozmeşti şi Mădârjac mai desfăşoară şi activitate online, după cum urmează: participarea zilnică, cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ, a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a şi a celor din anii terminali din învăţământul profesional şi postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, şi participarea zilnică, în sistem online, a elevilor din celelalte clase/ani de studiu.

În mod concret, sunt 639 de unităţi de învăţământ care sunt în scenariul verde şi 10 în scenariul galben, în cele trei comune menţionate anterior. „Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ din unităţile administrativ-teritoriale în care se modifică incidenţa epidemiologică au transmis ISJ propunerile de scenarii. Pe baza avizului ISJ şi al DSP, propunerea consiliilor de administraţie a fost înaintată spre aprobare Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi”, au transmis reprezentanţii ISJ Iaşi.

Comentarii