De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

vineri, 04 decembrie 2020, 02:50
3 MIN
 De ce se grăbeau Peni Hill şi Electricianul să facă şmenul până la alegeri?

Vă povesteam noi ieri aicea la rubricuţă despre lovitura de palat ratată de liberalul boit Peni Hill şi Electricianul şăf opintit de la partidoi, care au tras şutul cu sete alaltăieri în şedinţoiul de CL, ca să pună ei un vice impus, dar mingea n-a mai ajuns la poartă de cât de bărbăteşte au putut trage în ea. 

Adicătelea despre cum au forţat amândoi votarea ca vice a papiţoiului lui Ghihocel de pe listele dipotatului cel deştept Grămadă, dar figura nu a ţinut pentru că nu toţi conţilierii de la partidoi s-au speriat de ameninţările cu zoaie şi alte celea ale cuplului de comici. Cu altceva însă am rămas noi datori a vă spune pe azi: ce anume i-a mânat în lupta asta prostească pe cei doi, câtă vreme rămăsese cam stabilit, ca vicii să fie aleşi după generale, să se ştie ce şi cum?

Graba asta venea însă din altceva: gurile rele zic că, pe de o parte, dipotatul deştept Grămadă are mari şanse să nu mai fie băgat de nimeni în seamă de săptămâna viitoare, căci trebuie minune mare ca pemepeul lui să treacă pârleazul în parlament. Şi, doi la mână, există şi un risc ca tocmai artizanul înţelegerii partidoi – Peni Hill, Electricianul şăf, să rămână la vatră, adicătelea să nu intre în parlament, în caz că partidoiul nu trece bine de 20 la sută.

Deci, cam erau motive de panică, nu-i aşa? În ce-l priveşte pe Peni, despre el nici nu ne mai batem gura: se teme de Ghihocel chiar şi când toţi fac miştouri de ridicolul buhai. Aşa e el, viteaz de coscotecă, ştiţi voi…

Manevre negre în zona halatelor albe de la Iaşi. Unde se fac cărţile?

Să întoarcem însă niţel foaia şi în zona liberală, dar nu în politichia de la sediul din Podu Roş, ci în cea a manevrelor negre din zona halatelor albe de la Iaşi. Se aude prin preajmă că următoarea mare bătălie cu miză care se va da aicea va fi pentru scaunul călduţ şi lat de pe care urmează să se ridice cât de curând baronul roş-alb Îmbârliga din fruntea marelui spital Sf. Piramidon, dragi pacienţi.

Un spital cu un buget imens, subordonat direct ministerului, şi pe care mulţi îl văd ca pe o imensă văcuţă de muls bani publici. Aicea, zice-se, îşi va spune cuvântul, din câte se aude, buna amiciţie dintre menistrul cel tătar, de loc din Vaslui, şi domn Costel de la Iaşi. Dar, despre ce se mai pune la cale urmează aşadar să vorbim şi în zilele următoare, că încă nu s-a definitivat planul de combatere a pandemiei politice. Acesta nu este însă singurul spital la care doritorii de şefie au simţit gust de vacanţă.

Dacă îl sărim pe cel de la Infecţioase, rezolvat cumva, aşa cum ştiti, ar mai fi vorba, zice-se, de spitalul de copchii, plus maternitatea dinspre Bucşinescu, ambele unităţi conduse de oameni aduşi de nea Măricel pe filiera partidoiului, servind astfel obligaţii din afara judeţului. Ca urmare, cum vedeţi, există multe teme de dezbatere profesională în lumea halatelor albe din târg, perioada ce vine imediat după alegeri. Staţi deci pe aproape, pregătiţi tifonul, betadina şi apa caldă, căci cât de curând se intră în operaţie!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii