De la petrecerea de Crăciun direct în arest. I-a dat un pumn în față polițistului

marți, 26 ianuarie 2021, 02:57
2 MIN
 De la petrecerea de Crăciun direct în arest. I-a dat un pumn în față polițistului

Totul a pornit de la o ceartă între doi prieteni.

De la o petrecere cu prietenii, un ieşean s-a trezit direct în arest, judecat pentru ultraj. Incidentul a avut loc în 2016, de Crăciun, dar procesul nu a ajuns la final nici până acum. De altfel, numai întocmirea rechizitoriului a durat aproape trei ani.

Conform acestuia, în seara zilei de 24 decembrie 2016, G.F.C. a mers la o petrecere organizată de nişte prieteni în Galata, petrecere la care se afla şi Radu Gabriel Năstasă, cu care era prieten. Pe fondul băuturii, Năstasă s-a luat de prietenul său, provocându-l la bătaie. Pentru a evita scandalul, G.F.C. a preferat să plece de la petrecere, ieşind să caute un taxi. A fost ajuns din urmă de Năstasă, care l-a chemat înapoi la bairam. Refuzat de G.F.C., Năstasă l-a lovit cu pumnul, punându-l la pământ. Incidentul a luat proporţii, implicându-se mai multe persoane, în cele din urmă fiind chemată poliţia, iar ulterior, chiar o echipă din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale. Unul dintre poliţişti a încercat să-l imobilizeze pe unul dintre participanţii la scandal, moment în care Năstasă s-a apropiat din spate şi l-a lovit pe poliţist cu pumnul, în zona feţei.

În faţa instanţei, Năstasă şi-a recunoscut fapta, fiind judecat în procedură simplificată. Acesta era însă recidivist, iar în momentul scandalului se afla deja sub urmărire penală pentru alte fapte. Ca urmare, pedeapsa finală a fost de 3 ani şi 2 luni de închisoare. Inculpatul a contestat sentinţa, judecătorii Curţii de Apel urmând să se pronunţe luna viitoare.

Comentarii