Decizie bună pentru Politehnica luată de LPF! În Cupă jucăm cu o echipă din Liga a III-a

joi, 24 august 2023, 01:50
3 MIN
 Decizie bună pentru Politehnica luată de LPF! În Cupă jucăm cu o echipă din Liga a III-a

Liga Profesionistă de Fotbal a confirmat miecuri faptul că partida dintre Politehnica Iaşi şi Sepsi Sfântu Gheorghe, din etapa a VII-a a Ligii I de fotbal, se va disputa conform programării iniţiale, adică duminică, de la ora 13:00.

Conform prognozelor meteo, maxima acelei zile va fi de 35 de grade! În mod normal, acest lucru ar trebui să avantajeze echipa gazdă, care a jucat ultimul meci duminică seară. Sepsi, în schimb, a disputat o partidă de campionat luni, iar joi, de la ora 20:00, va mai bifa un duel oficial, în Conference League. Firesc astfel, oaspeţii vor fi epuizaţi din punct de vedere fizic la confruntarea de la Iaşi, înaintea căreia, foarte probabil, nu vor putea face decât un singur antrenament, şi acela lejer.

Reamintim, Sepsi a încercat să amâne meciul din Copou, însă LPF a refuzat cererea trupei din Covasna. Oficialii Ligii luaseră această decizie pentru a nu judeca diferit două cazuri asemănătoare ale unor partide din runda a VII-a, cererea Farului Constanţa, implicată şi ea în cupele europene, de a-şi amâna disputa cu Universitatea Craiova, fiind respinsă. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a poziţiei oltenilor, care nu au fost de acord cu reprogramarea întâlnirii, pentru a specula oboseala dobrogenilor. Sepsi a mai încercat încă o dată amânarea, după ce Politehnica şi-a dat acceptul, însă LPF nu a modificat miercuri decizia. Această hotărâre nu mai poate fi schimbată deoarece modificările datelor de disputare ale unor partide trebuie stabilite cu minimum cinci zile înainte de ora de start.

Tot ieri a avut loc la Casa Fotbalului tragerea la sorţi a partidelor din play-off-ul Cupei României la fotbal. În faza amintită a competiţiei, Politehnica va juca în compania SCM Zalău (Liga a III-a). Partida va avea loc în jurul datei de 30 august, funcţie de discuţiile cu posturile TV care vor transmite jocuri din play-off-ul Cupei.

Iată şi programul celorlate dueluri în urma cărora vor fi stabilite numele formaţiilor care se vor alătura primelor opt clasate din ediţia 2022-2023 a Ligii I de fotbal în faza grupelor Cupei României: FC Metaloglobus Bucureşti – Dinamo Bucureşti, ACS FC Bacău – Oţelul Galaţi, Unirea Slobozia – AFC Hermannstadt, CSC Dumbrăviţa – UTA Arad, Ceahlăul Piatra Neamţ – FC Universitatea Cluj, CSC 1599 Şelimbăr – FC Voluntari, CS Mioveni – FC Botoşani, Progresul Pecica – Viitorul Şimian, FC Bihor Oradea – Campionii FC Argeş, CSM Alexandria – Concordia Chiajna, Unirea Dej – CSA Steaua, Viitorul Ianca – CS Tunari, Phoenix Buziaş – Chindia Târgovişte, Corvinul 1921 Hunedoara – AFK Csikszereda Miercurea Ciuc şi CSM Deva – Gloria Buzău.

În play-off se joacă o singură manşă, iar în faza grupelor (vor fi patru grupe de şase echipe), fiecare formaţie va disputa trei meciuri, primele două clasate urmând a se califica în sferturile de finală, când se revine la sistemul eliminatoriu.

Comentarii