Deputat ucrainean arestat pentru înaltă trădare

marți, 25 iulie 2023, 20:40
1 MIN
 Deputat ucrainean arestat pentru înaltă trădare

Biroul procurorului general al Ucrainei a anunțat marți, 25 iulie, că un deputat a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a colaborat cu Rusia, relatează Ukrainska Pravda.Deputatul era membru al partidului prorus Platforma de Opoziţie – Pentru viaţă, care acum este interzis în Ucraina.

Oleksandr Ponomariov a fost plasat în arest preventiv pentru 60 de zile, fără posibilitatea de a putea fi eliberat pe cauțiune, de către tribunalul districtual Pecersk din Kiev.Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) şi Biroul de Stat de Investigaţii au transmis că ancheta care l-a vizat a durat mai mulți ani, deputatul fiind acuzat de înaltă trădare.

Oleksandr Ponomariov a trecut de partea inamicului încă de la începutul războiului şi a plecat imediat în Berdiansk, oraș ocupat de trupele ruse, pentru a-şi păstra averea şi companiile de acolo, notează Adevărul. În urma unor dispute cu ocupanții, el s-a întors în zona neocupată a Ucrainei. Companiile afiliate lui oferă însă în continuare spaţii pentru armata rusă, căreia îi furnizează alimente și combustibil, mai arată date din anchetă.

Sursa: adevarl.ro

Comentarii