Deputatul Petru Movilă va fi, în continuare, şef la PMP

marți, 29 mai 2018, 01:50
2 MIN
 Deputatul Petru Movilă va fi, în continuare, şef la PMP

Deputatul Petru Movilă a fost confirmat în funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene a PMP Iaşi. Movilă a preluat conducerea PMP Iaşi la în­ceputul anului 2016, iar, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost singurul candidat la funcţia de preşedinte.

„Pri­orităţile pentru noua echipă sunt, printre altele, finalizarea cu succes a campaniei de strângere de semnături pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi consolidarea organizaţiilor locale, vom avea alegeri în toate organizaţiile până la sfârşitul anului“, a spus deputatul Petru Movilă.

Acum doi ani, potrivit propriilor precizări, filiala avea 66 de organizaţii locale, iar, în prezent, numărul acestora ajunge la 78 de organizaţii, în condiţiile în care şi numărul de membri înscrişi în baza de date a partidului a crescut. Tot­odată, în 2016, PMP nu avea un sediu propriu, filiala desfăşurându-şi activitatea în biroul parlamentar al lui Mo­vilă.

Potrivit şefului filialei PMP, noul sediu din Iaşi (zona Independenţei) va fi deschis peste două săptămâni, iar alte două sedii importante vor deveni funcţionale în Paşcani şi Podu Iloaiei. La alegerile locale din 2016, PMP, aflat la primul său test electoral, a reuşit să obţină reprezentare politică atât la nivelul Consiliului Judeţean (3 consilieri), cât la Consiliul Local Munici­pal Iaşi (2 consilieri).

La aceştia se ada­ugă consilierii aleşi în peste 44 de deli­berative locale din judeţ, PMP având şi un primar (Grozeşti), precum şi câteva mandate de viceprimar. În discursul său ţinut în faţa a câtorva sute de membri ai PMP, deputatul Petru Movilă a amintit şi de eşecul fuziunii cu UNPR.

„Din păcate, la nivel central şi local, această fuziune nu a funcţionat. În primul rând, cei cu care am vrut să fuzionăm au sabotat insistent decizia de fuziune drept pentru care, la acest moment, după cum aţi aflat, la Congresul din luna iunie, PMP este hotărât să denunţe această fuziune pentru că nu a avut rezultatul scontat“, a declarat de­putatul Movilă.

Funcţia de secretar ge­neral al filialei i-a revenit lui Alin Ai­vănoaei, lider al grupului de consilieri judeţeni ai PMP Iaşi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii