Detalii despre șoferul fugar prins noaptea trecută. De ce trebuia să fie în arest

miercuri, 11 august 2021, 14:59
4 MIN
 Detalii despre șoferul fugar prins noaptea trecută. De ce trebuia să fie în arest

Ștefan Petronel Boancă, tânărul de 18 ani care a pus pe jar poliția ieșeană, fiind cunoscut pentru o serie de furturi din mai multe localități din județul Iași, avea un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, în lipsă, pentru trei infracțiuni de furt calificat și alte trei infracțiuni de evadare. Tânărul a fost prins în noaptea de 10 spre 11 august 2021, de către polițiștii ieșeni, la Deleni. În dimineața zilei de marți, Ștefan Petronel Boancă a produs un accident rutier în Iași, în intersecția de la Moara de Foc, pe Șoseaua Păcurari, iar mai apoi a fugit de la locul accidentului. Tânărul nu avea permis de conducere și era căutat de polițiști în baza mandatului de arestare preventivă emis de Judecătoria Hârlău la începutul acestei luni.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău au solicitat, pe 30 iulie 2021, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 zile faţă de inculpatul Ștefan Petronel Boancă pentru săvârşirea a trei infracţiuni de furt calificat și a trei infracțiuni de evadare.

În noaptea de 24 spre 25 iulie 2021, inculpatul a părăsit imobilul din satul Balş, unde era plasat în arest la domiciliu, iar împreună cu inculpatul A.R.M. s-a deplasat în satul Cîrjoaia, unde, prin scoaterea din funcţiune a sistemului electronic de alarmare şi prin forţarea uşii de acces, a pătruns în magazinul societății Fanmarket SRL, având feţele acoperite, de unde au sustras 20 de pachete de ţigări şi sertarele de la casa de marcat, în care se găsea suma de 4.248 de lei.

În noaptea de 26 spre 27 iulie 2021, inculpatul a părăsit imobilul din satul Balş, unde era plasat în arest la domiciliu, şi împreună cu inculpatul B.T.C., s-au deplasat în satul Belceşti, au pătruns prin escaladare în curtea locuinţei persoanei vătămate V.G., de unde inculpatul a sustras suma de 250 de lei dintr-un autoturism, intrând în imobilul persoanei vătămate, fără a sustrage nimic. Ulterior, cei doi s-au deplasat la farmacia SC Althaea SRL, au spart un geam, iar inculpatul Ștefan Petronel Boancă a sustras sertarul casei de marcat, unde se găsea suma de 1.000 de lei, cei doi împărţind sumele de bani sustrase.

În ziua de 29 iulie 2021, în jurul orei 06:00, cu ocazia efectuării unei percheziţii domiciliare la imobilul unde locuieşte, inculpatul nu a fost găsit, cu toate că acesta era plasat în arest la domiciliu.

Față de inculpatul A.R.M. a fost luată măsura arestării preventive pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, constând în aceea că în noaptea de 24 spre iulie 2021, inculpatul A.R.M., împreună cu inculpatul B.S.P., s-au deplasat în satul Cîrjoaia, unde, prin scoaterea din funcţiune a sistemului electronic de alarmare şi prin forţarea uşii de acces, au pătruns în magazinul SC Fanmarket SRL, având feţele acoperite, de unde au sustras 20 de pachete de ţigări şi sertarele de la casa de marcat, în care se găsea suma de 4.248 de lei.

Față de inculpatul B.T.C. a fost luată măsura arestării preventive pentru săvârşirea a două infracţiuni de furt calificat, constând în aceea că în noaptea de 26 spre 27 iulie 2021, inculpatul B.T.C. împreună cu inculpatul B.S.P. s-au deplasat în satul Belceşti, au pătruns prin escaladare în curtea locuinţei persoanei vătămate V.G., de unde B.S.P. a sustras suma de 250 de lei dintr-un autoturism, intrând în imobilul persoanei vătămate, fără a sustrage nimic. Ulterior, cei doi s-au deplasat la farmacia SC Althaea SRL, au spart un geam, iar inculpatul B.S.P. a sustras sertarul casei de marcat, unde se găsea suma de 1.000 de lei, cei doi împărţind sumele de bani sustrase.

„Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău a admis propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile începând cu data de 30 iulie 2021 pentru inculpaţii B.T.C. şi A.R.M., iar în data de 3 august 2021 a admis propunerea de arestare preventivă în lipsă pe o perioadă de 30 de zile pentru inculpatul B.S.P., acesta sustrăgându-se de la urmărirea penală. În data de 11 august 2021, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Hârlău a confirmat arestarea preventivă şi executarea mandatului privindu-l pe inculpatul B.S.P., inculpat identificat şi adus de organele de poliţie. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie”, a declarat procurorul Alexandra Teona Sava, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.

VEDEȚI ȘI: VIDEO A fost prins și adus la audieri șoferul fugar care a făcut ieri accident cu o mașină furată din Buzău – AICI

Comentarii