Diagnostic pentru Angela Merkel. De ce boală suferă

duminică, 14 iulie 2019, 17:46
1 MIN
 Diagnostic pentru Angela Merkel. De ce boală suferă

Doctorul german Uwe Jahnke, de la Hospital for Neurology and Clinical Neurophysiology din Neustadt, a analizat înregistrările video și toate informațiile privind accesele de tremurat suferite în ultima lună de cancelarul Angela Merkel și a stabilit un posibil diagnostic.

În opinia medicului, acele episoade de tremurat puternic suferite de Merkel în timpul unor ceremonii oficiale indică, într-adevăr, existența unor serioase probleme de sănătate. Se poate vorbi despre Parkinson, ba chiar despre scleroză multiplă, spune specialistul citat de presa germană.

Totuși, unele simptome conduc la concluzia că starea de sănătate a cancelarului nu este bună, dar nu este dramatică, a subliniat Uwe Jahnke. Explicând, el a arătat că tremurul apare când Angela Merkel stă în picioare. E suficient să facă doi pași și totul dispare, ca și când nimic nu s-a întâmplat, scrie dcnews.ro.

Ceea ce înseamnă că politicianul poate suferi de o afecțiune rară, tremorul ortostatic, descrisă de Heilman în 1984. Medicul german subliniază că boala nu pune viața în pericol, fiind caracterizată prin apariția tremuratului exact în momentele când omul stă în picioare. În plus, există tratamente și medicamente care permit ținerea sub control a afecțiunii.

Pentru prima dată, despre problemele de sănătate ale cancelarului german s-a vorbit după întâlnirea Angelei Merkel cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, din 18 iunie.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii