Diana Şoşoacă răspunde la acuzaţiile ucrainenilor cu citatele preferate ale lui Putin

vineri, 24 martie 2023, 18:25
2 MIN
 Diana Şoşoacă răspunde la acuzaţiile ucrainenilor cu citatele preferate ale lui Putin

Diana Şoşoacă a catalogat, vineri, statul ucrainean drept „unul abuziv şi fascist”. Când a declanşat războiul din Ucraina, Vladimir Putin a spus adesea că regimul de la Kiev este unul fascist.

Reacţia acesteia vine în contextul în care purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean a anunţat că va iniţia sancţiuni împotriva senatoarei pe care o consideră ”o ameninţare la adresa securităţii naţionale”. „Prin acest atac mârşav la adresa mea, Ucraina îşi dovedeşte caracterul de stat abuziv şi fascist. Prin această ameninţare pe care Ucraina o face la adresa mea, devin de fapt solidară cu minoritatea română din Ucraina care este tratată de Kiev tot ca o ameninţare la adresa statului ucrainean, motiv pentru care este desfiinţată sistematic şi programatic într-un proces de epurare etnică şi de ucrainizare forţată care aminteşte de Germania nazistă.

Cum îşi permite Ucraina să ameninţe un senator al statului român pentru o propunere legislativă? De când decide Ucraina ce se întâmplă în Parlamentul României? Este România un stat ocupat de Ucraina şi noi nu am aflat? Da, este adevărat că Ucraina este ocupant al unor teritorii româneşti pe care mă lupt să le readuc în sânul patriei mamă, dar de când are Kievul drept de veto asupra politicii României?”, transmite Şoşoacă printr-un comunicat de presă.

Senatoarea mai spune că prin „ameninţarea Ucrainei” la adresa ei îşi dezvăluie „intenţia de a-i elimina şi fizic pe cei care se opun politicilor naziste ale Kievului”.

Senatoarea mai transmite MAE ucrainean ”să înveţe istorie şi diplomaţie” şi ”să citească atent” prevederile Actului Final al Conferinţei C.S.C.E. de la Helsinki, care admite posibilitatea modificării frontierelor pe căi paşnice, diplomatice.

Vezi mai multe detalii pe hotnews.ro; SURSA FOTO: Inquam Photos/George Calin

 

Comentarii