Din Leţcani la Mondiale

marți, 17 septembrie 2019, 01:43
2 MIN
 Din Leţcani la Mondiale

Pugilistul Paul Arădoaie, format la Nicolina Iaşi este singurul român calificat în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Rusia. El speră să se revanşeze în faţa uzbekului Ruzmetov, care l-a învins în februarie la Praga

Paul Andrei Arădoaie este singurul sportiv român calificat în turul III al Campionatelor Mondiale de box amator care se dispută în această perioadă în Rusia, la Ekaterinburg. Paul Andrei Arădoaie a fost calificat direct în turul II al categoriei 81 kg, după care l-a învins după un meci greu, cu o decizie de 3-2 pe olandezul de origine armeană Artjom Kasparian. În optimile de finală, Paul va juca împotriva unul alt adversar puternic, uzbekul Dilşodbek Ruzmetov. Paul Andrei Arădoaie este născut la Leţcani şi a prins tainele boxului la Nicolina Iaşi, sub îndrumarea antrenorului Nicolae Chipirog. Ca şi fratele său mai mare, Marcel, el a ajuns la Dinamo Bucureşti, unde se antrenează cu Dumitru Dorobanţu. El a câştigat în 2014 şi 2016 două titluri europene de tineret. În acest an, boxerul de 22 de ani, a fost selecţionat în echipa Europei, care a întâlnit la Praga selecţionata Asiei, unde a pierdut, cu decizie de 2-3, chiar în faţa lui Ruzmetov!

.Mondialele de la Ekaterinburg (Sverdlovsk în perioada fostei URSS) reprezintă prima ediţie în care o turneul se dispută pe opt categorii de greutate, faţă de zece câte erau în ultima perioadă. Competiţia din Rusia nu oferă locuri cotă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo şi de aceea conducerea Federaţiei Române de Box (preşedinte, Vasile Cîtea) a decis să trimită în îndepărtatul oraş din Urali doar patru pugilişti, lipsind câteva nume importante ca de pildă, Vlad Jitaru (57 kg). Marian Şchiopu (52 kg) a avut şi el şansa de a juca direct în turul II, unde a pierdut (decizie, 0-5) în faţa lui Azat Usenaliev (Kîrgîzstan). Ceilalţi doi pugilişti români au fost eliminaţi in primul tur: Vasile Suciu (63 kg) de ungurul Milan Fodor (0-5), iar Cristian Filip a cedat în faţa georgianului Nikoloz Begadze (decizie la limită, 2-3).

Comentarii