Din nou despre morţii politicii, de data asta însă ceva de rău

miercuri, 08 iunie 2022, 01:50
2 MIN
 Din nou despre morţii politicii, de data asta însă ceva de rău

Iacătă, stimaţi telespectatori, că nici n-am ajuns la jumătatea mandatului actual, dar apropierea de această bornă strategică se pare că provoacă deja frisoane sau mişcări de trupe, după caz, în politichia ieşeană şi nu numai. 

De-un par egzamplu, şi aşa cum vă mai spuneam noi aicea, pe premarele Mihăiţă cică îl trec deja unele emoţii pe şira spinării (şi chiar mai jos), după ce unele zvonuri venind dinspre capitală cu trenul de noapte la Iaşi spun că liberalii ar fi în căutarea unui nou candidat la premărie, căci pe actualul nu s-ar mai putea baza, fie şi numai din cauza proceselor (deşi, din ce am auzit, cauzele ar fi mai multe şi mai complexe).

Ei bine, iată-l pe premare în uichendul trecut într-o imagine la congresul unui partid care practic nu există: PMP aripa Movilă.

Aicea a avut loc un simulacru de alegeri pentru şefi, căci Movilă şi trupa lui au fost daţi afară din partid de fostul menistru Diaconescu, dar cu toate astea domn premare s-a dus la acest priveghi ca să ţină un lung spici. Deh, se vede treaba că nu degeaba îi place să vorbească şi prin cimitire…

PS: Apropo de cele ce vă spuneam mai sus: voi aţi observatără că, recent, fostul premier ieşean MRU şi-a făcut pagină de facebook şi apare intens ieşenilor la propuneri de amiciţie? Doar dacă aţi observat, atâta voiam să ştim…

Deştepţii grămadă care fac sau spun lucruri trăsnite

Şi pentru că tot veni vorba de Movilă, omul de paie al premarelui şi al buhaiului şantajist, haideţi să vă mai spunem una faină despre ocupaţiile lui din ultima vreme! Vă mai amintiţi că am scris noi recent la gazetă despre apartamentul lui central, ăla renovat fără autorizaţie, despre care city-managerul se jura că nu-i al lui?

Ei bine, ştim că nu l-a crezut nimeni, şi cu atât mai puţin noi. Iar ca dovadă că bine am făcut, iaca ce-am auzit: cică de ceva vreme umblă din uşă în uşă pe la vecini, ca să întrebe dacă nu vând. Oare vrea să-şi facă vilă în bloc, cu scară interioară, ca să nu o mai găsească nimeni? Degeaba, musiu: calul plecase!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Comentarii