De Business

Punem punctul pe știi

Direcţia Regională de Finanţe are un nou şef. Care sunt primele măsuri pe care le va lua?

Doru Viorel Alupoaei a lucrat la în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani.

miercuri, 13 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Direcţia Regională de Finanţe are un nou şef. Care sunt primele măsuri pe care le va lua?

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Iaşi are un nou şef, după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) l-a revocat recent din funcţie pe Paul Ciobanu, director general al instituţiei ieşene de la sfârşitul anului 2019 şi până zilele trecute. În locul lui a fost numit Doru Viorel Alupoaei, care până a-l înlocui pe Ciobanu a fost şef adjunct colectare în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani. 

Ordinul de numire prin care Alupoaei a fost confirmat în funcţia de director al DGRFP Iaşi a fost emis în urmă cu câteva zile. DGRFP Iaşi are în subordine judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui.

„Ordinul numire în funcţie este valabil pentru o lună, eu de mâine (n.r.-astazi) voi veni la lucru. Este prea devreme să vorbim despre obiectivele pe care mi le propun, acestea vor veni şi pe parcurs. Vom face tot posibilul să creştem nivelul încasărilor, să oferim asistenţă optimă contribuabililor, să facem tot ceea ce trebuie pentru ca instituţia să obţină rezultate foarte bune”, ne-a declarat Alupoaei.

Ciobanu nu a putut fi contactat telefonic ieri, însă el a comentat pe seama subiectului în urmă cu aproape o săptămână: „Aceste funcţii nu sunt pe viaţă. Dacă voi fi înlocuit nu pot decât să îi urez succes celui care va veni în locul meu. Consider că mi-am îndeplinit atribuţiile corespunzător”, ne-a spus fostul director al Finanţelor ieşene.

„Ziarul de Iaşi” a scris încă de la începutul acestui an că i se pregăteşte lui Alupoaei scaunul de director general, însă schimbările la vârful DGRFP Iaşi au fost amânate din cauza situaţiei tensionate din ţară pe fondul creşterii preţurilor la energie şi la gaz, dar şi pentru că s-au purtat negocieri pentru împărţirea funcţiilor la Autoritatea Vamală Română, care a scos vămile din administrarea ANAF. De altfel, nici Direcţia Regională Vamală Iaşi nu a scăpat de febra schimbărilor, fostul şef adjunct al Biroului Vamal Albiţa, Marius Costache, preluând din luna martie a acestui an conducerea Regionalei, înlocuindu-l astfel pe Dănuţ Bolohan, care ocupa funcţia de director din luna aprilie 2020. 

Cititi si: Numirea unui nou şef la Direcţia Regională de Finanţe se amână din cauza negocierilor de la Vamă

Cititi si: Un funcţionar din Botoşani cu investiţii imobiliare în Iaşi şi BMW la scară, viitorul şef la Finanţele Regionale?

 

Comentarii