De Business

Punem punctul pe știi

Directorul de nota 3. În patru ani a stat în concediu medical 825 de zile!

Directorul Sistemului de Gospodărire a apelor IaşI din cadrul ABA Prut- Bârlad a candidat singur pentru funcţia de director general şi a picat examenul.

joi, 28 iunie 2018, 01:50
3 MIN
 Directorul de nota 3. În patru ani a stat în concediu medical 825 de zile!

La concursul care a avut loc pe 26 iunie la Administraţia Bazinală de Apă Prut – Bârlad din Iaşi, pentru postul de director general al instituţiei, singurul candidat a obţinut un punctaj extrem de mic. 

Acesta a fost respins cu 33,66 de puncte din maximul de 100. Acest lucru înseamnă nota trei din 10. Trofin Nicolae, cel care a candidat la şefia ABA Prut – Bârlad poate depune contestaţie la sediul din Bucureşti, astăzi fiind ultima zi, urmând ca mâine să afle rezultatul final, în jurul orei 13. Examenul a constat într-o probă scrisă şi un interviu. Pentru ca să fie admis, un candidat trebuie să obţină o medie de peste 70 de puncte la cele două probe. Candidatul Trofin este în prezent directorul Sistemului  de Gospodărire a apelor IaşI din cadrul ABA Prut- Bârlad şi are un trecut controversat. Anul trecut, acesta a fost concediat deoarece între 2012 şI 2016 a însumat doi ani de concediu medical, aducând aproape 100 de certificate medicale la serviciu.
 
După concediere, acesta a dat în judecată instituţia pentru abuz, iar în urma câştigului din instanţă în luna februarie, acesta a revenit în funcţie. Deşi a cerut instituţiei despăgubiri egale cu salariile majorate şi actualizate, începând cu data desfacerii contractului de muncă, instanţa i-a respins cererea. În decizia de desfacere a contractului de muncă se precizează că „din anul 2012 până în 2016, v-aţi aflat în incapacitate temporară de muncă un număr de 825 de zile lucrătoare, aţi prezentat un număr de 93 certificate de concediu medical şi nu aţi respectat niciodată obligaţia prevăzută de Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 60/2006”, adică anunţarea angajatorului cu privire la apariţia incapacităţii temporare de muncă. Mai exact, directorul de la Gospodărirea Apelor, în doi din cei patru ani (2012-2016) s-a aflat permanent bolnav, luându-şi, conform legii, câte 90 de zile de concediu medical, urmate de concediu de odihnă, apoi iar medical şi tot aşa.
 
În urbea noastră, Trofin este cunoscut ca activ în sălile de judecată, deoarece a avut mai multe procese intentate diferitelor instituţii şi persoane. Trei dintre procese au fost intentate de-a lungul timpului chiar instituţiei unde lucrează, pentru reangajare şi pus pe funcţie, pentru salarii şi drepturi băneşti restante şi pentru o cercetare disciplinară din 2015. Acesta a mai dat în judecată şi Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Inspecţia Judiciară, nemulţumit fiind de conduita unor judecători din dosarele sale. În prezent, director la ABA Prut- Bârlad este Ion Păvăleanu, fost şef al Sistemului de Gospodărire al Ape­lor Neamţ. Acesta a fost numit în funcţie în noiembrie 2017, în locul lui Petru Avram. Se pare că acesta nu doreşte să mai rămâne pe fotoliul de director general, deoarece nu s-a înscris la concursul organizat de Apele Române. Totuşi, dacă după contestaţie singurul candidat rămâne respins, Păvăleanu va ţine în continuare frâiele instituţiei, până la organizarea unui alt concurs. 
 
 
 

Comentarii