Doar 15 candidaţi la Evaluare în sesiunea specială de la Iaşi

marți, 30 iunie 2020, 01:50
2 MIN
 Doar 15 candidaţi la Evaluare în sesiunea specială de la Iaşi

Doar 15 candidaţi dintre cei 21 înscrişi pentru susţinerea Evaluării Naţionale în sesiunea specială au fost prezenţi ieri în centrele de susţinere, patru dintre aceştia absentând. 

Astfel, în cursul zilei de ieri, 29 iunie, a fost programată proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul etapei speciale, unde au putut susţine testarea cei care nu au putut fi prezenţi în sesiunea normală fie pentru că se aflau în izolare, fie pentru că au fost identificaţi cu o temperatură mai mare de 37,3 grade în ziua susţinerii probei. Astăzi, pe 30 iunie, candidaţii vor susţine proba la Matematică, urmând ca miercuri, 1 iulie, să se desfăşoare ultima probă, la Limba şi literatura maternă, la această probă nefiind înscrişi elevi din judeţ.

La nivel naţional, dintre cei 192 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea probei de Limba şi literatura română au fost prezenţi 170 de candidaţi, iar doi au beneficiat de recunoaşterea probei, fiind prezenţi în prima sesiune la proba la Limba română. Nu s-au prezentat 20 de candidaţi.

Primele rezultate vor fi afişate joi, 2 iulie, până la ora 12.00, în centrele de examen. Contestaţiile pot fi depuse tot pe 2 iulie, între orele 14.00 – 20.00. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie. Înscrierea la concursul de admitere la liceu va avea loc în perioada 2-16 iulie, cu menţiunea că toţi absolvenţii, indiferent de sesiunea în care au susţinut Evaluarea Naţională, vor beneficia de aceleaşi şanse. 

 

 

 

Comentarii