Doi elevi ieşeni, campioni europeni la Dans Sportiv pentru tineret – FOTO

duminică, 04 iunie 2023, 15:27
2 MIN
 Doi elevi ieşeni, campioni europeni la Dans Sportiv pentru tineret – FOTO

Elevii ieșeni Ștefan Alexandru Pădurariu și Mălina Elena Constandache au câștigat Locul I la Campionatul European de Dans Sportiv pentru tineret, desfășurat în orașul Kosice din Slovacia, pe data de 3 iunie 2023.

Ștefan, elev în clasa a IX-a la Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași, și Mălina, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Iași, și-au demonstrat talentul și muncă susținută în cadrul Dance Studio, sub îndrumarea antrenorilor Silviu Cojocariu și Alexandra Lutic.

Competiția a fost puternică, participând 27 de echipe din Europa, dar pasiunea și abilitățile lor remarcabile i-au adus în vârful clasamentului. Cei doi tineri dansatori au impresionat atât juriul, cât și publicul cu prestația lor, obținând punctaje maxime pentru fiecare dans în parte.

Tatăl lui Ștefan, Andrei Pădurariu, a declarat: „A fost o experiență foarte frumoasă. Concurența a fost puternică, dar au luptat până în finală. Au dansat cel mai bine și cel mai frumos. Arbitrii și publicul au apreciat dansul lor, iar lucrul acesta se vede chiar și în punctele obținute. Din analiza punctajelor ne-am dat seama că au fost detașați pe primul loc. Au avut zece dansuri, dintre care cinci au fost latino și cinci standard. Ei au reușit să se claseze pe locul I în urma fiecărui dans”.

Câștigarea acestui premiu reprezintă o mare realizare pentru Ștefan Alexandru Pădurariu și Mălina Elena Constandache, confirmând calitatea și nivelul dansului sportiv din România. Această performanță îi va inspira și pe alți tineri talentați să urmeze pasiunea pentru dans și să exceleze în acest domeniu.

Comentarii